Ексклюзиви
четвер, 05 жовтня 2006 19:44

Зарізали працівника "5 каналу" у Києві (ФОТО)
5

Сьогодні приблизно о другій годині дня у корпусі Київського національного економічного університету (Нархозу) на вул. Дегтярівській, 49-Г вбито студента заочника Євгена Опанасюка, 26 років. Він вчився на четвертому курсі юридичного факультету. На першому поверсі, біля ліфту на нього напали двоє. Один тримав ззаду за руки, другий дістав ножа й наніс шість ударів в область грудей.

Директорка вузівського кафетерію саме виносила сміття і побачила Євгена, який покачувався. Вона підійшла ближче, спитати, чи все гаразд. В цей момент хлопець зітхнув і впав, по підлозі розлилася кров.

Євген був співробітником програмної служби "5-го каналу". Ще зранку він вітався з колегами на роботі, а о пів на четверту вечора вони знімали на камеру, як криміналісти обстежують його тіло.

У вбивстві підозрюють студента четвертого курсу, третьої групи Іваніцу. Особу другого учасника злочину зараз встановлюють. Однокурсники кажуть, що Іваніца три дні ходив із невідомим хлопцем.

Євген Опанасюк мав складати залік із митного права. О 13.30 він заніс до аудиторії кульок з підручниками й попросився вийти. Студенти стверджують, що Євген рідко ходив сам. Одна з однокурсниць убитого, вона боїться називати своє прізвище, розповіла міліціонерам, що запізнилася на залік на 15 хвилин. Вона прямувала до ліфту, за нею йшов Іваниця з приятелем. Хлопець був одягнений у синьо-білий спортивний костюм. Він став загравати до студентки, хотів, аби вона записала його номер мобільного, а потім зустрілася. Дівчина стверджує, що Іваниця трохи не в собі.

- Вражає, він же знав, що іде вбивати, а ще до дівчат чіпляється, - дивується студентка.

На місце злочину приїхали представники Шевченківської прокуратури, райвідділу міліції. Коридор від бібліотеки до головного виходу закрили. Опери опитували студентів. Виявилося, що дехто з однокурсників на власні очі бачив, як зарізали Євгена. Потім злочинці вибігли з приміщення.

За півтори годи після вбивства приїхав кінолог із собакою. Пес повів на другий поверх. Але заступник прокурора Шевченківського р-ну Максим Рябенко, 25 років, сказав "ГПУ", що за свідченням очевидців підозрювані вибігли через головний вихід.

- У нас є версія, де шукати вбивцю, - каже Максим Рябенко. - Поки що це таємниця слідства.

Міліціонери від коментарів відмовилися. Опери підтвердили "ГПУ", що підозрюваних двоє, один з них однокурсник покійного. Сказали, що шансів знайти вбивцю багато, але прогнозувати зараз важко.

Староста четвертого курсу Тетяна Оринець, 30 років, розповіла "ГПУ", що між Опанасюком і Іваницею півроку тому стався конфлікт. Вони побилися, і Євген зламав ногу супротивнику. Цікаво, що бійка сталася на тому ж самому місці, де і вбито Опанасюка. Студенти вважають, що Іваніца помстився Євгену за той випадок.

- Іваніца - неврівноважений, - каже однокурсник Віктор Пендюль, 30 років. - Вони Женю явно вислідили. Бо він рідко ходив сам, завжди в компанії.

Куди міг побігти підозрюваний поки невідомо. Але молодий чоловік, який не захотів представитися розповів "ГПУ", що за годину після інциденту бачив молодого хлопця, який біг сусідньою вулицею, повз відділення "Правекс банку", у нього була закривавлена футболка.

Про студента Іваніцу розповідають, що він завжди був хамуватим. Кричав на викладачів. А минулої зими на сесії, розізлився на однокурсницю й під аудиторією почав її душити. Хлопець схопив за горло й не відпускав, поки їх не розняли інші студенти.

Євген був родом з Нової Каховки. Там у нього залишився батько і старша сестра. Мати Євгена померла рік тому. У Києві він знімав квартиру на вул. Отто Шмідта, 2.

О четвертій годині майже уся його група зібралася під корпусом. Залік із митного права  перенесли. Одногрупниці Євгена під інститутом плакали. Кажуть він був дуже хорошим, веселим, кмітливим, завжди допомагав іншим у навчанні. Одна з дівчат вийшла до студентів й сказала, що бачила результати минулого заліку. Покійний Євген Опанасюк склав його успішно, але він про це вже ніколи не дізнається.

фото: Андрій Єловіков

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Зарізали працівника "5 каналу" у Києві (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути