вівторок, 04 травня 2010 13:32

Зараз найбільш ідеальний час для приватизації "Укртелекому" - експерт

Зараз найбільш ідеальний час для приватизації "Укртелекому" - експерт

Значно кращого моменту для приватизації "Укртелекому" не буде. За рік ціна "Укртелекому" не буде вдвічі більшою. Про це у коментарі Gazeta.ua заявив директор інвестиційно-банківського департаменту ІК Dragon Capital Максим Нефьодов.

"Насправді зараз набагато більше залежить від правильності того, наскільки вірно і професійно буде побудовано процес продажу, ніж від вибору місяця або кварталу продажу", - сказав він.

За його словами, в будь-якому разі "Укртелеком" є інвестиційно привабливим. Це - монополіст фіксованого зв'язку, єдина в країні компанія із 3G ліцензією, найбільший оператор широкосмугового інтернету.

"Інше питання, скільки ця компанія буде коштувати. Це вже буде залежати від того, наскільки добре компанія буде підготовлена до продажу і як добре буде проведено процес продажу, і наскільки вона буде вписуватися в стратегічні плани покупця", - зазначив Нефьодов.

На його думку, тендер має бути відкритим, тобто без таких конкурсних умов, які не дозволять значній кількості претендентів брати участь в тендері.

"Наприклад, інколи використовується умова про те, що брати участь в приватизації може лише компанія, яка була прибутковою протягом останніх кількох років. Зрозуміло, що була фінансова криза і значна частина великих телеком операторів зазнала збитків, отже вони можуть не відповідати цій технічній умові. По-друге, необхідна, нормальна підготовка до процесу продажу. Не варто очікувати, що буде використаний звичний для світового співтовариства варіант із залученням до продажу фінансового консультанта, але принаймні проведення відкритого тендера зможе допомогти отримати за актив максимальну ціну", - розповів Нефьодов.

Він припустив, що "Укртелеком" буде продано на торгах, як це зазвичай робить ФДМ, але навіть у такому випадку необхідно проінформувати основних претендентів про те, що такий конкурс відбуватиметься.

"Виключно публікація в газеті "Відомості приватизації" за 40 днів до конкурсу не є ідеальним варіантом. Треба розуміти, що "Укртелеком" - це гігантський об'єкт, на який будуть претендувати такі ж великі покупці, котрі мають власні бюрократичні процедури та складний процес прийняття рішень", - додав експерт.
Зараз ви читаєте новину «Зараз найбільш ідеальний час для приватизації "Укртелекому" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути