вівторок, 14 серпня 2012 04:24

Спека спричинила гостру нестачу води на південному сході Європи

Спека спричинила гостру нестачу води на південному сході Європи
podrobnosti.ua

На південному сході Європи вже кілька тижнів стоїть виснажлива спека. У деяких районах стовпчик термометра сягає 42 градусів, до того ж виникли проблеми з чистою водою.

На хорватському півострові Істрія, де відпочивають тисячі туристів з Німеччини та Австрії, практично спорожніло водосховище Бутоніга. Місцева влада наказала ліквідувати душі на пляжах і тимчасово заборонили автомийки та садові зрошувальні системи, щоб заощадити залишки води.

У Сербії проблема постала особливо гостро в районі Гірський Мілановац з 300 000 жителями на південь від Белграда. Місцева річка практично висохла, і з минулої середи вода в місті подається всього кілька годин на день. Косово теж страждає від посухи, жителі Митровиці щодня отримують воду лише на чотири години, повідомляє RP.

Не краще і становище в Сребрениці в Східній Боснії. Після громадянської війни 1992-1995 років міське водопостачання повністю модернізувалося, але зараз вичерпалися запаси питної води. Протягом останніх двох тижнів не було дощів в жодному з регіонів Балканського півострова, повідомляють синоптики.

 

Зараз ви читаєте новину «Спека спричинила гостру нестачу води на південному сході Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути