Ексклюзиви
пʼятниця, 22 травня 2020 12:32

Запрацювала ініціатива ООН з достовірною інформацією про Covid-19

Запрацювала ініціатива ООН з достовірною інформацією про Covid-19
Verified є так званою "цифровою службою швидкого реагування" на дезінформацію про коронавірус. Фото:pixabay

Ініціативу Verified запустив у четвер генеральний секретар ООН Антоніо Гутерріш.

Метою новинки є збільшити обсяг та охопити якомога більшу аудиторію достовірною, точною інформацією щодо пандемії коронавірусу Covid-19, повідомляє UN News.

"Дезінформація поширюється онлайн, в месенджерах і від людини до людини. Її автори використовують продумані методи створення і поширення. Щоб протистояти цьому, таким науковцям та установам, як Організація Об'єднаних Націй потрібно донести до людей точну інформацію, якій вони можуть довіряти", - заявив Гутерріш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія поширює в ЄС фейкові теорії змови про коронавірус

Verified є так званою "цифровою службою швидкого реагування" на дезінформацію про коронавірус.

ООН закликала людей у всьому світі стати "інформаційними волонтерами", щоб ділитися надійним контентом і таким чином забезпечити безпеку своїх сімей і спільнот. Попередньо, волонтери будуть щодня отримувати перевірений контент, оптимізований для поширення, з простими переконливими повідомленнями, які або безпосередньо протидіють дезінформації, або заповнюють інформаційну прогалину.

Будуть три теми для інформації: наука – присвячена порятунку життів від хвороби, солідарність – сприяння місцевому і глобальному співробітництву і рішення, де закликатимуть до підтримки постраждалих груп населення.

Verified співпрацюватиме з агентствами ООН та іншими організаціями, зокрема з впливовими особами, громадянським суспільством, бізнесом та медіаорганізаціями для розповсюдження надійного, точного контенту, а також для роботи з платформами соцмереж для усунення ненависті та шкідливої інформації про Covid-19.

Google опублікувала список забороненого контенту про коронавірус на сервісі Youtube. Заборонено поширювати контент, який суперечить вказівкам Всесвітньої організації охорони здоров'я. На Youtube відтепер не можна розміщувати контент про Covid-19, який може завдати значної шкоди.

Зараз ви читаєте новину «Запрацювала ініціатива ООН з достовірною інформацією про Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути