Ексклюзиви
неділя, 16 березня 2008 14:40

Запоріжжю загрожує екологічна катастрофа

У Запоріжжі нагромадилось більш як мільйон тонн неутилізованого сміття.

Як повідомили у прес-службі Запорізької мерії, проблема утилізації сміття на сьогодні є однією з основних проблем для Запоріжжя.

"За офіційними даними, зараз в обласному центрі більш як 1 млн. тонн неутилызованого сміття", - повідомили в прес-службі, відзначивши, що згідно з розрахунками фахівців "для будівництва сміттєпереробного заводу в Запоріжжі необхідно близько 30 млн. євро".

На сьогодні збирається необхідна для будівництва документація.

Так, за даними прес-служби вже одержано дозвіл Антимонопольного комітету України на створення підприємства, яке здійснюватиме будівництво заводу, збір і переробку сміття на території Запоріжжя.

"АМКУ дав дозвіл на створення ТОВ "Ремондіс Запоріжжя", яке здійснюватиме діяльність з придбання, транспортування, обробки вторинної переробки та утилізації відходів будь-якого виду. У створенні нового ТОВ братимуть участь 4 компанії: запорізькі "Ольф" і "Комунсантрансекологія", київська "Ремондіс Україна" і "Ремондіс Інтернаціонал ГМБХ" (м.Люнен, Німеччина) 2, - повідомили в прес-службі.

За словами директора комунального підприємства "Комунсантрансекологія" Андрія Козака, програмою розвитку спільного підприємства на 2008 рік передбачено придбання 3 тисяч контейнерів для роздільного збору сміття, спеціалізованих автомобілів для його вивезення, придбання і встановлення промислових ліній із сортування і поховання відходів.

"Так само планується придбати щонайменше дві сміттєсортувальні лінії. Одна з них буде встановлена на діючому полігоні побутових відходів площею 47 га. Лінія дасть змогу відсортовувати папір, жерсть, скло. Ці матеріали згодом надійдуть на переробку. Другу лінію планують встановити на новому полігоні. Про виділення під нього ділянки землі міськвиконком веде переговори з депутатами обласної ради", - повідомив Козак, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Запоріжжю загрожує екологічна катастрофа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути