Ексклюзиви
четвер, 12 квітня 2018 01:35

"Записав на автокурси і обдарував за день до початку" - 5 історій від майстра hand made

"Записав на автокурси і обдарував за день до початку" - 5 історій від майстра hand made
Надія Талько з Ірпеня на Київщині займається hand made останні 5 років. Робить прикраси та іграшки з полімерної глини. Фото: з архіву Надії Талько

Майстер hand made Надія Талько з Ірпеня під Києвом свій перший смартфон купувала двічі. Перший раз гроші на нього збирала півроку. Місяць покористувалася і телефон вкрали в маршрутці. Знову купила таку ж модель. За кілька місяців змінила на подарований коханим смартфон.

Про несподівані повороти у житті Надія Талько розповіла Gazeta.ua.

Водіння для мене - це постійний виклик. Коли батько перший раз посадив за кермо, я спалила йому зчеплення. Через деякий час він записав мене на курси і "обрадував" за день до початку. Я відмовилася і на заняття пішла мама. І тільки через рік я отримала права - вже по своїй волі.

Знайома по інтернету замовила для себе і дочки брошки - сердечки, а для чоловіка і сина - бутоньєрки у вигляді мініатюрних краваток. Коли прийшов час розраховуватись, почалася гра в "кішки – мишки". Спочатку написала "не можу, переїжджаю на іншу квартиру", інший раз- "грошей немає, кінець місяця, зарплата буде 1 числа". Довелося шукати інших покупців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенка відкрила магазин хенд мейд подарунків

На весілля батьки подарували нам з чоловіком автобусний тур по Європі. Все було б чудово, якби в останній день через помилку керівника групи ми не поїхали в діаметрально протилежному напрямку. Прийшлося добу провести в автобусі. На кордоні о 2 ночі румунська сторона без проблем нас пропустила. Зате наш прикордонник наказав водіям ввімкнути світло в салоні. "Ну що? , - запитав, - всі прокинулися?! Вітаємо на батьківщині!"

На ювілей президента однієї компанії співробітники замовили дві фігурки - зайця і кролика. Листувалася з замовниками вдень, а працювала, коли діти спали - пізно вночі чи рано вранці. Мені надіслали готову картинку, але я не витримала і проявила ініціативу - зробила кролика з метеликом. Замовникам не сподобалося і довелося скальпелем зрізати затверділу глину. Заплатили 2 тисячі гривень.

Киянка 34-річна Марія Відейко займається мистецтвом мініатюри. Розпочала 4 роки тому. Виготовляє меблі для лялькових будиночків, аксесуари для іграшок і прикраси. Найменша її робота – сантиметровий ведмедик з полімерної глини.

Зараз ви читаєте новину «"Записав на автокурси і обдарував за день до початку" - 5 історій від майстра hand made». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути