середа, 19 червня 2013 14:30

"Замість збереження пам'яток архітектури й історії, маємо будівельні скандали" - експерт

"Замість збереження пам'яток архітектури й історії, маємо будівельні скандали" - експерт
Фото: dt.ua

Минулий рік додав населенню Києва майже 31 тис. мешканців. Про це у коментарі кореспонденту Gazeta.ua розповіла Наталія Горбачова — екскурсовод, член Ліги екскурсоводів Києва і автор проекту "Життя — в подорожах".

"Безумовно, Київ зростає. Згідно даних Київського управління статистики, на 1 січня 2013 офіційна чисельність населення столиці склала 2 млн 845 000 чоловік. Близько 25 тисяч людей з усієї кількості населення, що додалася, – це приїжджі, так званий "міграційний приріст", - розповіла Наталія.

"Якщо ж мірилом зростання міста вважати розширення площі, то в такому випадку Москва буде безумовним лідером – за останній рік вона розширила свою територію більш ніж на 140%. А Генеральний план розвитку Києва до 2025 року передбачає максимальний приріст території всього на 1000 гектарів до тих, що вже існують - 84 000. І це при тому, що офіційного населення Києва - учетверо менше, ніж у тієї ж Москви".

"Існує думка, за якою замість розширення території за рахунок області, Київ повинен вчитися ефективно використовувати наявні території і наводити лад усередині. Ну, а для розвитку туризму в Києві не вистачає основного – мотиваційної ідеї, яка б зацікавила потенційних туристів. Якщо цю ідею не створити, не розвивати її, не вкладати в неї кошти, туризм в Україні ніколи не стане перспективною статтею доходу", - додала фахівець.

"Максимум, на що можна буде сподіватися – це те, що туристична привабливість Києва залишиться на колишньому, тобто сьогоднішньому рівні. Адже Київ – центр і осередок древньої культури, мистецтва і унікальної архітектури. І тут вже потрібно реставрувати і підтримувати в належному стані пам'ятники архітектури і історії, відновлювати зруйноване, берегти те, що є. А замість цього ми маємо будівельні скандали, в які втягнуті і Києво-Печерська лавра, і Софійський заповідник. Не говорячи вже про загальне запустіння пам'ятників історії. Втім, не вистачає Києву і цікавих подій міжнародного значення, які стали б приводом для туристів відвідати Україну".

За словами Наталії, туристи також часто скаржаться на відсутність єдиного інформаційного ресурсу, який би включав інформацію про Київ і Україну європейськими мовами.

"Недостатньо розвинений і сервіс, а у столичних готелях — непомірно високі ціни. Є труднощі при пересуванні містом, зокрема відсутня достатня кількість покажчиків англійською. Також у більшості музеїв немає аудіогідів. Все це явно не додає туристам комфорту".

Зараз ви читаєте новину «"Замість збереження пам'яток архітектури й історії, маємо будівельні скандали" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути