Ексклюзиви
четвер, 13 листопада 2008 09:59

Замість Обами на антикризовий саміт відправиться Мадлен Олбрайт

Барак Обама, обраний на пост президента США, відправив на міжнародний антикризовий саміт колишнього держсекретаря Мадлен Олбрайт (MadeleineAlbright) і екс-конгресмена Джима Ліча (JimLeach), передає Reuters. Саміт, присвячений боротьбі зі світовою фінансовою кризою, почнеться в США в найближчі вихідні.

Олбрайт, що очолювала Держдеп з 1997 по 2001 рік, і Ліч, який був членом Палати представників від Айови з 1977 по 2007 рік, проведуть з учасниками саміту ряд неформальних зустрічей як представники перехідної адміністрації Обами і Джо Байдена.

Коли президент Джордж Буш оголосив про плани проведення саміту, було обумовлено, що на зустріч світових лідерів також запросять переможця президентських виборах в США. Обамы належить змінити Буша на чолі держави в січні, і його участь в обговоренні найбільш гострих проблем, що стоять перед країною, виглядала цілком логічним.

Проте, Обама вирішив, що його на саміті представлятимуть демократ Олбрайт і республіканець Ліч. Радник Обами по зовнішній політиці Деніс Макдона (DenisMcdonough) пояснив, що "в США одноразово є лише один президент", і тому замість персональної присутності майбутній глава держави посилає на саміт досвідчених політиків від обох основних партій.

У антикризовому саміті повинні взяти участь представники "Групи двадцяти", або G-20, в яку входять Австралія, Аргентина, Бразилія, Британія, Індія, Індонезія, Італія, Канада, Китай, Мексика, Республіка Корея, Росія, Саудівська Аравія, США, Туреччина, Франція, ФРН, ПАР, Японія і Євросоюз. Крім того, передбачається участь представників міжнародних фінансових інститутів.

Зараз ви читаєте новину «Замість Обами на антикризовий саміт відправиться Мадлен Олбрайт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути