понеділок, 06 жовтня 2014 13:00

Залізничники вимагають призупинити реформу "Укрзалізниці" і звільнити керівництво

Залізничники вимагають призупинити реформу "Укрзалізниці" і звільнити керівництво

Рада ветеранів та Рада профспілок залізничного транспорту звернулися до Президента України Петра Порошенка з проханням призупинити подальше проведення реформи "Укрзалізниці", а також звільнити Міністра інфраструктури та керівництво підприємства. Про це стало відомо з листа залізничників, опублікованого в газеті "Дзеркало тижня".

"Залізничний транспорт, пов'язаний з 19 галузями промисловості, здатний утримати Україну від остаточної деіндустріалізації. Саме він реально пов'язує окремі регіони країни в єдине ціле", - повідомляється у зверненні залізничників.

Вони переконані, що бездумне і поспішне реформування залізниць знищить півсотні міст по всій країні, де залізниця - місто утворююче і єдине працююче підприємство; різко збільшить транспортну складову у вартості будь-якої продукції, а, значить, неминуче підвищить всі споживчі ціни і тарифи; обмежить доступність поїздок для більшості громадян і зробить неконкурентоспроможним вітчизняний експорт.

Водночас залізничники переконані у необхідності обов'язково і по-справжньому реформувати залізничний транспорт після необхідного опрацювання, експертиз і публічного обговорення, реальної оцінки основних фондів і прийняття програми розвитку транспорту на перспективу.

"Реформування", що проводиться спішно і не кваліфіковано під безпосереднім керівництвом першого заступника гендиректора "Укрзалізниці" М.Бланка, який не знає специфіки залізниць, остаточно погубить залізничний транспорт України. Примусова централізація породила корупцію, заважає роботі підприємств, ускладнює їх взаємодію з регіонами. Оцінка основних фондів залізниць проводиться формально, щоб швидше легалізувати вкрай занижені цифри. Все це - вірні ознаки того, що залізничний транспорт України під виглядом реформування буде знищений вже найближчим часом", - йдеться в зверненні залізничників до Президента.

Вони наполягають на тому, що реформувати залізничний транспорт при кадровій чехарді та безперервній зміні "липкоруких профанів у керівництві" неможливо.
"Тому від імені сотень тисяч залізничників, членів їх сімей, ветеранів переконливо просимо главу держави негайно зняти з посад генерального директора "Укрзалізниці" Б.Остапюка, першого заступника генерального директора "Укрзалізниці" М.Бланка, директора ДП "Укрзалізпостач" О.Лозинського, міністра інфраструктури М.Бурбака, першого заступника міністра інфраструктури А.Пінкаса та ініціювати слідство стосовно цих осіб", - підкреслюється в зверненні.

Зараз ви читаєте новину «Залізничники вимагають призупинити реформу "Укрзалізниці" і звільнити керівництво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути