середа, 15 вересня 2021 16:23

Закриють на карантин: школи почали відмовлятися від "дистанційки"

Закриють на карантин: школи почали відмовлятися від "дистанційки"
В області доступні вакцини CoronaVac, Pfizer і AstraZeneca. Фото: pixabay.com

В Івано-Франківській області після запровадження жовтої зони карантину не буде дистанційного навчання у школах із рівнем вакцинації персоналу нижче 80%.

Такі заклади закриють на карантин, а навчальний процес призупинять, повідомила голова Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук у Facebook.

"Уряд запроваджує жорсткіші карантинні заходи щодо роботи навчальних закладів. Ситуація в області ускладнюється. Вакцинація є єдиним способом уберегтися від коронавірусу", - зазначила вона.

В області доступні вакцини CoronaVac, Pfizer і AstraZeneca. Цього тижня по навчальних закладах їздитимуть мобільні бригади, які вакцинуватимуть охочих вчителів. Аби школи працювали за червоного рівня карантинних обмежень, щепитися мають 100% вчителів.

Чернівецька і Закарпатська області також відправлять на карантин ті школи й дитсадки, де у разі запровадження жовтої зони не вакцинуються 80% персоналу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали дату запровадження нових Covid-обмежень в Україні

13 вересня уряд схвалив зміни до постанови про карантин. Нововведення передбачають запровадження привілеїв для вакцинованого від коронавірусу населення та для закладів з вакцинованими працівниками.

В Україні не планують обмежувати рух громадського транспорту під час посилення карантинних заходів. Для перевізників діятимуть ті ж вимоги з вакцинації, що й до інших суб'єктів господарювання.

43% українців підтримують запровадження карантинних обмежень у країні навіть за умови зниження добробуту для більшості людей.

Зараз ви читаєте новину «Закриють на карантин: школи почали відмовлятися від "дистанційки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути