Ексклюзиви
пʼятниця, 30 жовтня 2009 13:41

Жака Ширака судитимуть за розтрату державних коштів

Жака Ширака судитимуть за розтрату державних коштів

Справа за звинуваченням колишнього президента Франції Жака Ширака в розтраті державних коштів шляхом створення фіктивних робочих місць передана до паризького суду.

Раніше паризька прокуратура зажадала закрити справу, оскільки інкриміновані Шираку злочини були здійснені до 1992 року і, отже, не можуть бути розглянуті за давністю років. У подіях же 1993-1998 років слідству не вдалося встановити провину колишнього президента, вважають в прокуратурі.

Проте слідчий ухвалила рішення передати справу до суду. Звинувачення Жаку Шираку, який був мером Парижу з 1977 по 1995 роки, і дев"яти колишнім високопоставленим чиновникам мерії пред"явили в 2007 році. Слідство вважає, що вони оплачували роботу своїх помічників по партії з міського бюджету, оформивши їх на роботу як службовців мерії.

У період з 1995 по 2007 рік Ширак, будучи президентом країни, користувався імунітетом від судового переслідування. Жак Ширак стане першим в історії Франції колишнім президентом, який з"явиться перед судом.

В оточенні колишнього президента повідомили, що підозри в підробці урядових документів підтвердження не знайшли, це звинувачення проти Ширака висуватися не буде.

В той же час слідчі перевірили 481 підозрілий контракт на роботу, укладений під час перебування Ширака на посту мера. Підозри підтвердилися щодо 21-го з них, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Жака Ширака судитимуть за розтрату державних коштів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути