пʼятниця, 08 лютого 2019 10:20

"Жахлива неввічливість": Юрський про ставлення Росії до України

  "Зараз Україна – це інша країна" - Юрський. Фото: narodna-pravda.ua
"Зараз Україна – це інша країна" - Юрський. Фото: narodna-pravda.ua

Народний артист Російської Федерації, актор та режисер Сергій Юрський помер 8 лютого у Москві. Незважаючи на те, що чоловік проживав на території Росії, в момент війни з РФ він підтримував у конфлікті Україну. Актор казав, що Україна - окрема країна, а не молодший брат Росії.

"Це інша нація – дружня, історично пов'язана з Росією, але інша. Зараз Україна – це інша країна. А кажуть про неї в такій тональності, як ночами в телевізійних передачах Мамонтова або Соловйова "хочемо – розженемо, хочемо – захистимо, а російська мова там має бути!"Хлопці – це не ваша справа", - казав Юрський про українську націю та Україну, згадує Обозреватель.

За його словами, Україна — це самостійне явище. І, звичайно, небезпечно в Харкові ці слова говорити, але я вважаю, що досить болісне відродження української мови — це благо.

Про Росію та її ставлення до України актор говорив так: "Це жахлива неввічливість, це жахливе порушення не тільки правил пристойності, але і того, що створює певний баланс у світі. Можна допомагати, можна вести переговори, можна співчувати, не погоджуватися, сперечатися, але не можна в такій тональності кричати на всю нашу гігантську країну, в якій подібне знаходить відгук. Це якийсь несподіваний і жахливий прояв національного безкультур'я".

"Відчуття жаху у мене не проходить ось вже кілька місяців, - додає актор. - Те, що відбувається, викликає у мене не тільки почуття тривоги, а жаху і мороку".

"Може бути, ці актори мучилися і скреготали зубами, що Крим їм недоступний. Може, вони просто не знали, що в Крим можна було поїхати вільно і рік тому, і два. З Кримом у мене пов'язано більше 30 років. І я ніколи не відчував себе там чужим. Чи налагодиться там життя? Тривожно говорити. Вже зараз туди не їдуть на відпочинок, а кримчани жили в більшості своїй з обслуговування туристів. А якщо говорити про саму територію... Стародавні греки могли б дати право нинішнім грекам заявити, що споконвічні землі Греції поширюються на півсвіту", - казав актор Сергій Юрський про Крим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер актор фільму "Любов і голуби"

У грудні 2018 народного артиста Російської Федерації Сергія Юрського екстрено доставили швидкою допомогою в лікарню. Причиною термінової шпиталізації стали запалення в організмі.

Юрський прославився ролями в таких легендарних фільмах, як "Любов і голуби" (дядько Митя), "Місце зустрічі змінити неможливо" (Груздєв), "Золоте теля", "Республіка ШКІД".

Зараз ви читаєте новину «"Жахлива неввічливість": Юрський про ставлення Росії до України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути