Ексклюзиви
пʼятниця, 26 липня 2013 21:14

Захист Навального оскаржив вирок суду

Захист Навального оскаржив вирок суду
Олексій Навальний. Фото: pro-goroda.ru

Захист Олексія Навального і Петра Офіцерова подали апеляційну скаргу на вирок Ленінського суду Кірова у справі про розкрадання майна КОГУП "Кировлес". "Скаргу підписали московські адвокати Навального, а також Петро Офіцерів і його захисник", - повідомив адвокат Вадим Кобзєв агентству РАПСІ.

18 липня суд засудив Навального до п'яти років колонії загального режиму. Офіцерів отримав 4 роки позбавлення волі. З обох фігурантів справи суд постановив солідарно стягнути мільйон рублів збитку.

Після оголошення вироку Навальний і Офіцеров були взяті під варту в залі суду. Згодом прокуратура оскаржила це рішення в Кіровському обласному суді. 19 липня обидва засуджених були звільнені під підписку про невиїзд до набуття  чинності вироку у справі "Кировлеса" . Після цього Навальний заявив про те, що продовжить виборчу кампанію на виборах мера Москви.

Олексій Навальний звинувачувався в тому, що він примусив директора "Кировлеса" В'ячеслава Опалєва укласти завідомо невигідний контракт на постачання лісу "Вятській лісовий компанії" Петра Офіцерова. У вироку суду було зазначено, що "ВЛК" не чинила жодних послуг, а тільки отримувала кошти від державного підприємства. Вартість викраденого лісу наслідок оцінило в 16 мільйонів рублів.

Навальний і Офіцеров неодноразово заявляли про те, що вважають процес у справі "Кировлеса" політичним. При цьому Навальний в якості причини переслідування називав свою опозиційну та антикорупційну діяльність.

Кримінальну справу про розкрадання продукції підприємства "Кировлес" було спочатку закрито у 2010 році, але згодом відновлено після заяви глави Слідчого комітету Олександра Бастрикіна про бездіяльність своїх підлеглих. Виносячи обвинувальний вирок суд у Кірові врахував свідчення колишнього керівника "Кировлеса" Опалєва, який був раніше визнаний винним у розтраті і засуджений до чотирьох з половиною років умовно.

Після оголошення вироку Навальному і Офіцерову 18 липня в декількох містах Росії пройшли акції протесту. Найбільша несанкціонована акція пройшла близько Манежній площі в Москві, де зібралися за різними даними від 2,5 до 10 тисяч осіб.

Зараз ви читаєте новину «Захист Навального оскаржив вирок суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути