Ексклюзиви
понеділок, 15 серпня 2022 10:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Захарова "розганяє" провокаційні заяви про війну в Україні – РНБО

Захарова "розганяє" провокаційні заяви про війну в Україні – РНБО
Розкрили чергову порцію неправдивих новин від російських пропагандистів. Фото: eastnews.ua

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 15 серпня.

Пропагандистські засоби масового інформування Російської Федерації з посиланням на журналіста Джона Марка Дугана поширюють дезінформацію щодо війни в Україні, повідомила у понеділок пресслужба ЦПД в Telegram.

"У американських військових, які воюють за Україну, з'явилися сумніви. У корпусі американської морської піхоти утворилися проросійські настрої: частина солдат вважають політику Сполучених Штатів Америки в Україні злочинною", – маніпулюють ЗМІ РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Amnesty International вибачилася за "страждання та гнів" українців

Водночас прессекретарка міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова "розганяє" провокаційні заяви. Вона зазначила, що незалежні експерти аналізуватимуть скандальний звіт Amnesty International, у якому організація звинуватила Збройні сили України в розміщенні озброєння у житлових кварталах, тому що результат "має бути іншим".

"Якщо сказали, що київський режим по цивільних не стріляє, отже – не стріляє. Антинауковий підхід та його наявність визначає нинішню західну систему як диктатуру", – заявила Захарова.

Дезінформацію поширює й так званий заступник голови військово-цивільної адміністрації Херсонської області Кирило Стремоусов. Він заявив, що повідомлення Києва про контрнаступи на Херсон є "такими ж порожніми, як і обіцянки останніх років про звільнення Донбасу чи Криму".

Правозахисна організація Amnesty International після тривалої критики перегляне звіт про тактику Збройних сил України. Але зробить вона це під наглядом незалежних експертів, які детально вивчать звіт. Amnesty Norway після публікації скандального звіту втратила 80 членів. 60 людей заявили про звільнення на знак протесту, решта не пояснили причину.

4 серпня організація Amnesty International заявила, що українські військові нібито "наражають на небезпеку цивільне населення" і "розміщують озброєння в школах і лікарнях".

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Amnesty International втратила адекватність. Такими звітами Amnesty допомагає російським терористам, заявив президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Захарова "розганяє" провокаційні заяви про війну в Україні – РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути