Ексклюзиви
пʼятниця, 27 травня 2022 18:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Загроза ракетних та авіаційних ударів з Білорусі зберігається - Генштаб

Загроза ракетних та авіаційних ударів з Білорусі зберігається - Генштаб
З метою покращення логістичного забезпечення військ окупанти намагаються відновити пошкоджену залізницю. Фото: facebook.comPvkZahid

На Волинському та Поліському напрямках до семи батальйонів збройних сил Білорусі продовжують посилювати ділянки українсько-білоруського кордону.

Зберагіється загроза ракетних та авіаційних ударів з РБ, повідомляє Генштаб ЗСУ у новому зведенні в Facebook.

У Гостомельській області, неподалік від держкордону України, білоруси розгорнули маневрову групу радіоелектронної боротьби зі складу ЗС РБ.

На Сіверському напрямку росіяни продовжують посилювати українсько-російський кордон в Брянській та Курській областях, щоб не допустити перекидання підрозділів ЗСУ на інші напрямки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Між Україною та Росією обговорюється лише обмін полоненими та вивіз зерна - Туреччина

На Слобожанському напрямку активних наступальних дій ворог не проводив, намагається утримати займані позиції та не допустити подальше просування українських підрозділів у напрямку державного кордону. Противник продовжує систематичні обстріли населених пунктів, руйнування цивільної інфраструктури та здійснює дистанційне мінування ймовірних маршрутів висування підрозділів наших військ.

З метою покращення логістичного забезпечення військ окупанти намагаються відновити пошкоджену залізницю. Зокрема, на тимчасово зайнятих територіях Харківської області вони залучили підрозділи 29 окремої залізничної бригади зі Смоленська із спеціальною технікою та обладнанням для ремонту залізничної інфраструктури.

Російські окупанти намагаються просунутися на сході України і обстрілюють із мінометів, реактивних систем залпового вогню, артилерії і авіації.

Зараз ви читаєте новину «Загроза ракетних та авіаційних ударів з Білорусі зберігається - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути