Ексклюзиви
понеділок, 09 вересня 2024 14:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Загибель пілота "Мунфіша": результати розслідування оголосять найближчим часом - головком ЗСУ

Загибель пілота "Мунфіша": результати розслідування оголосять найближчим часом - головком ЗСУ
Український льотчик Олексій Месь провів свій останній бій у небі 26 серпня. Фото: Повітряне командування "Захід"

Катастрофа винищувача F-16, під час якої загинув пілот Олексій "Мунфіш" Месь, відбулася під час виконання бойової місії.

Зараз спеціальна комісія Міністерства оборони проводить розслідування. Про це сказав головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський в інтерв'ю CNN.

Українські пілоти пройшли підготовку до польотів на американських винищувачах і для навчання було відібрано найкращих льотчиків, які вже мали досвід ефективного використання літаків, які є на озброєнні ЗСУ, сказав Сирський.

"Звичайно, вони приїхали добре підготовленими, що підтвердили і наші партнери, і отримали всі допуски на експлуатацію цих літаків. Зараз спеціальна комісія Міноборони проводить розслідування для з'ясування всіх фактів катастрофи, падіння цього літака", - заявив головнокомандувач ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Умєров відповів, чи пов'язане звільнення Олещука з катастрофою F-16

Олексій Месь збив дві російські ракети, використовуючи бортову зброю, і встиг атакувати третю крилату ракету, розповів Сирський.

"Я думаю, що результати розслідування будуть відомі всім найближчим часом. І з одного боку, ми не збираємося це приховувати, а з іншого боку, ефективність застосування цих літаків доведена результатами - знищенням парою F-16 чотирьох крилатих ракет. Тому це, безумовно, посилить нашу обороноздатність, в першу чергу, в боротьбі з ворожими крилатими ракетами", - сказав Сирський.

29 серпня Повітряне командування "Захід" Повітряних сил ЗСУ повідомило, що 26 серпня, захищаючи Україну, загинув льотчик Олексій Месь.

Згодом Генеральний штаб ЗСУ заявив, що під час відбиття російського ракетного удару, під час заходу на наступну ціль з одним із літаків F-16 було втрачено звʼязок. Літак зазнав катастрофи, а льотчик загинув.

30 серпня президент Володимир Зеленський звільнив Миколу Олещука з посади командувача Повітряних сил ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Загибель пілота "Мунфіша": результати розслідування оголосять найближчим часом - головком ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути