середа, 14 вересня 2022 18:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Загарбники пригнічені. Їм погрожують командири

Загарбники пригнічені. Їм погрожують командири
Окупанти погрозами примушують мобілізованих воювати. Фото: eastnews.ua

Командування підрозділів окупантів погрожує відправити їх на позиції переднього краю без зброї, щоб змусити воювати проти України.

До 50 примусово мобілізованих із Горлівки написали рапорти про відмову від подальшої участі у бойових діях, повідомляє Генштаб у зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль вперше визнав свою поразку у війні – ISW

"У результаті успішних дій Сил оборони та знищення великої кількості живої сили противника морально-психологічний стан окупантів вкрай низький", – йдеться у повідомленні.

Для збереження окремих зразків техніки окупанти перевозять системи протиповітряної оборони вглиб тимчасово захоплених територій та вглиб РФ.

У ніч з 11 на 12 вересня у Луганській області, були помічені колони з комплексами С-300 та "Бук". Їхали з Лутугиного до російсько-українського кордону.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що українські військові вже звільнили майже 8 тис. кв. км нашої території від російських окупантів. На звільнених територіях затримують колаборантів та видають пенсії за п'ять місяців.

Через наступ ЗСУ в Харківській області окупанти тікають вглиб тимчасово захоплених територій. Частина з них намагається перейти кордон з Росією і виїхати у Бєлгородську область, повідомляв український Генштаб.

Втеча окупантів супроводжується масовим мародерством. Росіяни завантажують на машини відібрані в українців генератори, телефони, комп'ютери. Зафіксовано непоодинокі випадки грабунків шкіл.

Міноборони Росії підтвердило, що виводить свої війська з Ізюмського напрямку. Мовляв, це "перегрупування", покликане підсилити Донецький напрямок. Американські аналітики наголосили, що ця заява є брехнею і може нашкодити Кремлю.

За даними британської розвідки, під Харковом ЗСУ розгромили престижні сили РФ, яких Москва готували до можливої війни з НАТО.

Зараз ви читаєте новину «Загарбники пригнічені. Їм погрожують командири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути