вівторок, 05 квітня 2022 19:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Загарбники перегруповують війська, переводять їх на Донбас - Генштаб

Загарбники перегруповують війська, переводять їх на Донбас - Генштаб
Українські війська продовжують виконувати завдання зі звільнення захопленої території. Фото: eastnews.ua

Росіяни перегруповують війська. Противник намагається встановити повний контроль над територією Донецької та Луганської областей.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

РФ намагається покращити положення підрозділів у Таврійському та Південнобузькому операційних районах. Попри норми міжнародного права ворог завдає ударів в об'єкти цивільної інфраструктури та промисловості. У Рубіжному Луганської області окупанти пошкодили цистерну з азотною кислотою.

В західному військовому окрузі РФ триває прихована мобілізація. У Читинському суворовському військовому училищі провели письмове опитування викладачів щодо готовності взяти участь у "спеціальній операції за межами РФ". Значна частина опитаних відмовилися та готові до звільнення з військової служби.

На Сіверському напрямку залізницею і літаками вивозять військову техніку збройних сил із Білорусі. Окремі підрозділи збройних сил Білорусі переміщують у напрямку державного кордону України. Це може бути ротація підрозділів, які охороняють кордон РБ.

На Слобожанському напрямку противник блокує окремий район Харківської області. В населених пунктах Великий Бурлук, Приколотне та Федорівка окупанти затримують проукраїнськи налаштованих людей.

У місті Ізюмі окупанти фабрикують інформацію про "злочини ЗСУ". Для цього обстрілюють місто та створюють вигляд "документування".

На Донецькому напрямку противник за підтримки авіації та артилерії штурмує Маріуполь.

У Бердянську викрадають місцевих жителів. У місті Токмак медиків примушують підписувати "контракти" з міністерством охорони здоров'я РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Десантники розмолотили найновіший ударний вертоліт ворога

"Сили оборони України продовжують виконувати завдання зі звільнення захопленої території від російських окупаційних військ", - підсумували в Генштабі.

Підрозділи Десантно-штурмових військ Збройних сил України знищили техніку російських окупантів. Зокрема загарбники залишилися без трьох танків. Про це повідомляє командування Десантно-штурмових військ ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Загарбники перегруповують війська, переводять їх на Донбас - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути