Ексклюзиви
субота, 16 липня 2011 16:00

Затримані грузинські фотографи таки зізналися у шпигунстві

Затримані грузинські фотографи таки зізналися у шпигунстві

Один із затриманих минулого тижня в Тбілісі фоторепортерів Гіоргій Абдаладзе, звинувачений у шпигунстві, дав слідству свідчення, повідомив у суботу журналістам адвокат Рамаз Чінчаладзе.

"Дійсно, Гіоргій Абдаладзе дав свідчення слідству, проте є одна підозріла обставина - напередодні за 10 хвилин до допиту, він заявив адвокатам, що невинен, але у присутності слідчого і прокурора заявив про визнання провини", - сказав адвокат.

Таким чином, свою провину визнали всі троє затриманих фоторепортерів.

З трьох затриманих Абдаладзе найдовше відкидав звинувачення. На знак протесту він навіть почав сухе голодування, яке тривало протягом двох діб. Абдаладзе працював фоторепортером МЗС Грузії.

Раніше фоторепортер адміністрації президента Грузії Іраклій Геденідзе також дав свідчення слідству, проте зробив їх після звільнення своєї дружини, також фоторепортера, Натії Геденідзе з попереднього ув'язнення під заставу.

Дав свідчення слідству і ще один затриманий - фоторепортер Європейського фотоагентства EPA Зураб Курцікідзе, повідомляють з посиланням на адвокатів грузинські ЗМІ.

Нагадаємо, фотокореспондент європейського фотоагентства ЕРА Курцікідзе, фотограф адміністрації президента Грузії Геденідзе, його дружина, фотограф однієї з місцевих газет Геденідзе і фотограф МЗС Грузії Абдаладзе були затримані в Грузії в ніч на 7 липня.

Через два дні  Абдаладзе, Курцікідзе та Геденідзе було пред'явлено звинувачення за статтею "шпигунство", а Геденідзе була пізніше звільнена.

Тиждень тому Тбіліський міський суд виніс рішення про призначення попереднього ув'язнення трьом фоторепортерам. За словами одного з адвокатів затриманих, судовий процес почнеться 1 вересня. Процес буде закритим.

Зараз ви читаєте новину «Затримані грузинські фотографи таки зізналися у шпигунстві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути