пʼятниця, 12 грудня 2008 20:52

Заборгованість за кредитами продовжує зростати

Об`єднання кредитних спілок відзначає збільшення сум простроченої (більше 30 днів) заборгованості за виданими кредитами.

Про це повідомила віце-президент Національної асоціації кредитних спілок України (НАКСУ) Людмила Кравченко.

Так, за її інформацією, на кінець жовтня загальний кредитний портфель кредитних спілок, що входять в асоціацію, становив 1,5 млрд. грн., при цьому сума простроченої заборгованості за кредитами – 100 млн. грн., що на 15% більше показника на початок місяця.

Кравченко повідомила, що в зростання простроченої заборгованості спостерігається в КС із активами до 1 млн. грн. й більше 10 млн. грн. Водночас найбільш стабільними є КС із активами в 1–10 млн. грн. Якщо подивитися в розрізі регіонів, то більше постраждали КС, що працюють у східних і південних регіонах, тобто в регіонах, в яких знаходяться великі промислові підприємства й в яких проходять найбільш значні скорочення працівників. При цьому стабільна ситуація в КС, які знаходяться на заході України.

За словами голови наглядового комітету НАКСУ Андрія Азарова, значне збільшення сум простроченої заборгованості в жовтні багато в чому пояснюється різкими коливаннями курсу національної валюти.

Він також висловив думку, що в січні може прийти нова хвиля неплатежів за кредитами, зумовлена продовженням звільнень.

Як повідомив президент об`єднання кредитних спілок "Програма захисту вкладів" Андрій Оленчик, основні ризики виходять від позичальників, які працюють на великих підприємствах і в малому бізнесі, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Заборгованість за кредитами продовжує зростати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути