пʼятниця, 09 квітня 2010 15:45

За вживання пива на вулицях Києва почали штрафувати

За вживання пива на вулицях Києва почали штрафувати

Столична міліція почала боротьбу з розпиванням алкогольних напоїв на вулицях - за один місяць правоохоронці складали 11 тисяч адмінпротоколів.

Також міліція задокументувала понад 2,5 тисячі випадків куріння на зупинках громадського транспорту, в парках та скверах та 65 випадків порушення правил продажу алкоголю.

Порушення закону тягне за собою попередження або штраф 17-85 гривень. За ті самі дії, вчинені вдруге протягом року, доведеться викласти 51-119 гривень.

Затриману тричі протягом року людину правоохоронці оштрафують на 102-136 гривень, а в окремих випадках можуть і арештувати на термін до 15 діб.

Продавцям, що порушили правила продажу алкогольних напоїв, загрожує штраф до 6 тисяч 800 гривень.

"Якщо людина адекватна і після зауваження правоохоронця припиняє дозвілля з пляшкою, демонструє розуміння, то достатньо буде і усного попередження", - пояснив начальник центру зв"язків з громадськістю ГУ МВС у Києві Володимир Поліщук.

Проте, за його словами, деяких порушників вже почали штрафувати.

"Якщо це неповнолітні, то адміністративна відповідальність покладається на їхніх батьків. Проти них може бути порушено карну справу щодо неналежного виховання", - зазначив Поліщук.

Як відомо, споживати пиво та алкогольні напої заборонено у скверах, парках, на дитячих та спортивних майданчиках, на вулицях, у закладах охорони здоров"я, культури, навчальних та освітніх, у громадському транспорті, на його зупинках, у підземних переходах, закритих спортивних спорудах, у ліфтах, таксофонах та державних установах.

Ті самі обмеження стосуються й куріння. Крім того, заборонена торгівля цигарками поштучно.

Маскування пляшок із алкогольними напоями в пакети навряд чи допоможе, оскільки, як зазначено в законі, відповідати доведеться за появу в громадському місці у нетверезому стані, адже це "ображає людську гідність і громадську мораль".

Хрещатик

Зараз ви читаєте новину «За вживання пива на вулицях Києва почали штрафувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути