Ексклюзиви
пʼятниця, 21 березня 2008 13:10

За шахрайство у Києві затримали керівника Миколаївського порту

Нещодавно до працівників відділу боротьби з організованими групами і злочинними організаціями та міжнародною злочинністю УБОЗ ГУМВС України в м. Києві надійшла заява від громадянина Російської Федерації К., заступником директора комп"ютерної компанії щодо вимагання у нього 60 000 доларів США. Свого часу саме це ТОВ перемогло на тендері, проведеного за ініціативою одного з комунальних підприємств міста на закупівлю програмного забезпечення. Про це повідомила прес-служба ГУБОЗ МВС України.

Утім результати згаданого тендеру було заблоковано (шляхом їх оскарження у прокуратурі, тендерній палаті України та Господарському суді м.Києва) закритим акціонерним товариством, яке фактично не приймало участі в торгах.

На початку лютого 2008 року, від імені директора ЗАТ, представникові переможця тендеру К. зателефонував чоловік на імя Сергій і заявив, що уповноважений вирішити питання щодо розблокування результатів тендера. В якості винагороди за відмову від будь-яких претензій з боку ЗАТ, Сергій вимагав 60 тисяч доларів США.

Під час отримання частини цієї суми в розмірі 100 000 гривень, працівники київського УБОЗ спільно з колегами з УСБУ в м. Києві затримано громадянина України Сергія Л. (1975 р. н.), уродженця Російської Федерації, заступника начальника Миколаївського морського торгового порту.

Порушено кримінальну справу.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «За шахрайство у Києві затримали керівника Миколаївського порту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути