субота, 07 лютого 2015 08:05

За провал у Донецькому аеропорту на Муженка подали заяву у військову прокуратуру

За провал у Донецькому аеропорту на Муженка подали заяву у військову прокуратуру

Через порушення всіх статутів і норм, що призвело до загибелі захисників Донецького аеропорту, подано заяву в Головну військову прокуратуру про порушення справи проти Муженка. Про це повідомив журналіст і військовий експерт Юрій Бутусов.

"Сьогодні я написав заяву в Головну військову прокуратуру про порушення кримінальної справи проти начальника Генерального штабу Віктора Муженка", - написано на його сторінці в Facebook.

"17 січня Віктор Муженко взяв особисто на себе управління бойовими діями в районі Донецького аеропорту. Муженко відсторонив від оперативного планування командувача сектора "Б" АТО генерала Довганя, не взявши до уваги дані розвідки, і не запросивши оцінку тактичної обстановки від командирів військових частин, в зоні відповідальності яких знаходився аеропорт. За наказом Муженка 6-рота 93-й окремої механізованої бригади була кинута в атаку на монастир поблизу села Піски по мінному полю, встановлениму раніше українськими військами. У результаті підриву на своїх мінах загинули два українських військовослужбовці, понад 10 отримали поранення. Підриви дозволили противнику заздалегідь виявити нашу атаку, і він зумів завдати нашому підрозділу нові втрати. Виконання бойового завдання було зірване, мінне поле заважало евакуації поранених.

Начальник Генерального штабу порушив усі норми бойових статутів Збройних сил України, а також вимоги "настанови з оперативної роботи органів військового управління" ГШ ЗСУ, його службова недбалість призвела до особливо тяжких наслідків, і призвела до зриву бойового завдання, що унеможливило захистити фланги нашого підрозділу в новому терміналі, і призвело до загибелі і полону захисників терміналу", - пише Бутусов.

Раніше повідомлялося, що пошук українських вояків під завалами в донецькому аеропорту поки неможливий.

Зараз ви читаєте новину «За провал у Донецькому аеропорту на Муженка подали заяву у військову прокуратуру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути