пʼятниця, 15 червня 2007 16:00

За північним полярним колом з"являться страуси

Ферма, на якій розводитимуть страусів, з"явиться в Мурманськый області. Для цієї мети переобладнаний колишній свинарський комплекс в селищі Молочне. У населеному пункті наголошується високий рівень безробіття, і передбачається, що завдяки страусам тут з"явиться близько 40 нових робочих місць.

Партія тварин і технологія з їх розведення буде придбана в Литві. 12 африканських страусів доставлять в Мурманську область вже в липні. Фермери збираються з часом збільшити поголів"я до 150 страусів і отримувати в рік близько чотирьох тонн м"яса, яке планується поставляти в магазини і ресторани Мурманська, а надалі - і в інші регіони.

Африканські птахи зможуть жити і розмножуватися в умовах Крайньої Півночі. "Страуси міститимуться в спеціально обладнаних вольєрах, де за допомогою кондиціонерів підтримуватиметься комфортна для них температура, а, по-друге, ці птахи є невибагливими і, як показує практика, нормально переносять холод", - пояснив голова комітету з ветеринарії, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «За північним полярним колом з"являться страуси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути