пʼятниця, 02 серпня 2019 09:25

За місяць роботи нового ринку електроенергії реалізовано 4,5 млрд кВтг - Маляр

За місяць роботи нового ринку електроенергії реалізовано 4,5 млрд кВтг - Маляр
На ринку "на добу наперед" та внутрішньодобовому ринку було реалізовано 4,5 млрд кВтг. Фото: lb.ua

За місяць роботи нового ринку електроенергії в Україні на ринку "на добу наперед" і внутрішньодобовому ринку було реалізовано 4,5 млрд кВтг. Про це повідомив директор із управління портфелем енергоресурсів D.Trading Дмитро Маляр на сторінці компанії у Facebook, підбиваючи підсумки роботи нового ринку електроенергії за липень.

Також він поінформував, що на торгах на другий день серпня відбулось зменшення обсягів і цін, зокрема, ціни на електроенергію встановились на рівні 164 коп./кВтг.

"Торги на другий день серпня на РДН в ОЕС показали зменшення об'ємів і цін. Обсяги склали 124 млн кВтг (-1%), попит і пропозиція знайшли рівновагу на рівні 164 коп./кВтг (-3%). Денні об'єми торгувались нижче кепу в середньому на 4%. Острів БуТЕС на РДН додав в об'ємах 9% до попередніх торгів і закрився за обсягами на 8,2 млн кВтг. Середньозважена ціна в Острові також зросла до 188 коп./кВтг (+1%)", - зазначив Маляр.

Нагадаємо, 1 липня запрацював новий ринок електроенергії, відповідно до ухваленого 2017-го Верховною Радою Закону України "Про ринок електричної енергії". Згідно з законом, нова модель передбачає запровадження таких сегментів, як ринок двосторонніх договорів, ринок "на добу наперед", внутрішньодобовий ринок, балансуючий ринок.

Зараз ви читаєте новину «За місяць роботи нового ринку електроенергії реалізовано 4,5 млрд кВтг - Маляр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути