четвер, 19 листопада 2009 16:13

За літр людського жиру давали до $ 15000

За літр людського жиру давали до $ 15000

Влада Перу викрила злочинну банду, яка вбивала людей заради жиру. Європейські косметичні фірми купували органіку за ціною $ 15 тис. за літр.

У Перу ожила легенда про канібалів піштако, що вбивають людей заради жиру. Четверо перуанців затримано за підозрою в розчленовуванні більше 60 людей. Справою зайнялася прокуратура Ліми.

За словами голови одного зі столичних відділень прокуратури Хорхе Санса, підозрюваним ставиться в провину вбивство заради наживи та участь в організованій злочинній групі, до якої, за оцінкою слідчих, входили близько 11 чоловік.

Як пише перуанська газета Diario Ojo, протягом декількох років злочинці викрадали та вбивали самотніх чоловіків і жінок, кількість яких може доходити до 60 - саме стільки людей зникли в районі дій ОЗУ.

На даний момент слідство має інформацію про вбивство всього однієї людини - індіанця Абеля Матоса Аранда. Шахраї запропонували йому роботу, після чого відрізали голову і витопили з тіла жир, нагріваючи останки Матоса на повільному вогні.

"16 вересня так був убитий Абель Матос Аранда, з тіла якого витягли соматичні тканини (жир) і продали їх різним косметичним фірмам - як місцевим (в Уануко і Лімі), так і закордонним (до Європи)", - заявлено в повідомленні прокуратури Перу .

За даними місцевих ЗМІ, вбивці успішно продавали жир до Німеччини, проте точні обсяги надісланого до Європи продукту поки не встановлені. За літр людського жиру злочинці отримували близько $ 6-15 тис.

Infox

Зараз ви читаєте новину «За літр людського жиру давали до $ 15000». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути