субота, 12 грудня 2009 11:51

За крісло президента Абхазії борються п"ять кандидатів

За крісло президента Абхазії борються п"ять кандидатів

У Абхазії в суботу, 12 грудня, о 07:00 за київським часом відкрилися виборчі дільниці для голосування на виборах президента республіки.

На пост президента Абхазії претендують п"ять осіб: діючий глава республіки Сергій Багапш, доктор філософських і економічних наук Віталій Бганба, колишній віце-президент Рауль Хаджімба, гендиректор держкомпанії "Абхазьке пароплавство" Заур Ардзінба і голова Партії економічного розвитку Беслан Бутба.

Багапш і Бутба були висунуті політичними партіями, три останніх кандидата - ініціативними групами.

У виборах президента - перших після визнання незалежності Абхазії Росією й іншими країнами - зможуть взяти участь близько 127 тисяч людей, які володіють правом голосу і мають паспорт громадянина республіки. На виборчих дільницях в паспортах проставлятиметься спеціальна відмітка, щоб не допустити випадків повторного голосування.

174 виборчих дільниць, організованих на території республіки, працюватимуть з 07:00 до 19:00 за київським часом. Участь у виборах президента зможуть взяти і громадяни Абхазії, які знаходяться за межами республіки, виборчі дільниці для них організовані в Москві і Черкесску.

Вибори будуть визнані такими, що відбулися, якщо в них візьме участь більше 25 відсотків виборців. Переможцем в першому турі буде визнаний кандидат, за якого проголосують більше 50 відсотків (50 відсотків плюс один голос) тих, хто прийшов на вибори. Якщо жодному з претендентів не вдасться показати такий результат, то за два тижні пройде другий тур виборів, переможець в якому визначатиметься простою більшістю голосів.

За перебігом виборів, за даними МЗС Абхазії, стежитимуть близько 100 спостерігачів із понад 20 країн, включаючи Росію, від якої приїхала делегація з 18 осіб.

Попередні підсумки виборів президента ЦВК Абхазії обіцяє оповістити в неділю, 13 грудня, після 11:00 за київським часом, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «За крісло президента Абхазії борються п"ять кандидатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути