четвер, 28 жовтня 2010 16:32

За два місяця вартість аграрних компаній зросла на 10%

За два місяця вартість аграрних компаній зросла на 10%
За останні 7 тижнів ринкова капіталізація українських публічних компаній агросектору зросла на 10,5%.

Про це Gazeta.ua повідомив президент Українського клубу аграрного бізнесу Алекс Ліссітса. Якщо на початку вересня сумарна капіталізація 14 українських агрокомпаній на світових фондових ринках становила 5,9 млрд доларів США, то станом на сьогодні складає вже понад 6,5 млрд.

"Такому зросту сприяв високий інтерес закордонних інвесторів до України і зокрема до аграрного сектору, - впевнений Алекс Ліссітса. - Аграрний сектор – чи не єдина галузь, яка не втратила закордонного інвестора навіть в кризові часи. Відповідно сьогодні він є найпривабливішою галуззю для капіталовкладення, і ріст акцій українських агрохолдингів це підтверджує".

За даними УКАБ, цьогоріч українські компанії провели декілька досить вдалих розміщень своїх акцій на світових фондових майданчиках. Останнім з таких, було розміщення 26,2% акцій агрохолдингу "Агротон" на Варшавській фондовій біржі, що дозволило компанії залучити $54,3 млн та досягнути капіталізації в $207 млн. Найближчим часом ще кілька українських компаній агросектору планують вихід на IPO — першу публічну пропозицію.

"Однак пропозиція акцій "недооцінених" українських агрохолдингів досить обмежена, а попит іноземних інвесторів на них лише зростає в умовах відновлення росту глобальної економіки, - додає експерт аграрних ринків УКАБ Роман Сластьон. – Якщо хтось планує інвестувати в сільське господарство в Україні – варто це робити зараз. Ми фіксуємо значне зростання уваги потенційних інвесторів до українських компаній АПК. На фоні відновлення зростання цін на продукти харчування у світі акції українських агрохолдингів дорожчатимуть".

Зараз ви читаєте новину «За два місяця вартість аграрних компаній зросла на 10%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути