субота, 04 січня 2014 17:18

За добу доходи від продажу маріхуани в Колорадо склали більше 1 мільйона доларів

За добу доходи від продажу маріхуани в Колорадо склали більше 1 мільйона доларів

Доходи від продажу маріхуани в штаті Колорадо перевищили 1 мільйон доларів у першу добу після відкриття ліцензованих роздрібних магазинів, в яких дозволено продавати наркотик.

Про свої доходи розповіли власники магазинів з продажу марихуани, відкрилися в Денвері. Продавці також висловили заклопотаність тим, що їм доводиться мати справу з великими обсягами готівкових грошей: федеральне законодавство забороняє банкам працювати з продавцями марихуани до тих пір, поки цей наркотик вважається нелегальним на федеральному рівні.

Експерти очікують, що в 2014 році доходи від продажу марихуани в США складуть близько 2,34 мільярда доларів.

Перші 24 роздрібних магазину з марихуаною відкрилися в Колорадо 2 січня. Більшість торгових точок поки зосереджена в Денвері. У загальній складності на початку 2014 року в Колорадо відкриються близько 30 подібних магазинів. Всього ж влада штату видали ліцензії на виробництво і продаж марихуани 348 підприємствам.

Марихуана була легалізована в Колорадо 6 листопада, після проведення референдуму, на якому за зняття заборони на вживання і виробництво наркотику проголосувало понад 50 відсотків учасників. В той же день марихуана була легалізована у Вашингтоні.

На федеральному рівні вживання марихуани в США залишається незаконним. У 20 штатах її куріння дозволено в медичних цілях (по рекомендації лікаря). Барак Обама раніше заявляв, що дозволить кожному штату мати власну політику з цього питання.

Зараз ви читаєте новину «За добу доходи від продажу маріхуани в Колорадо склали більше 1 мільйона доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути