субота, 22 січня 2011 10:39

За бажання чесних виборів албанці поплатилися життям (ФОТО)
14

Фото: Фото: Reuters

В Албанії під час масових протестів загинули, щонайменше, три людини, близько сорока поранені. Напередодні на вулиці Тирани з вимогою дострокових виборів вийшли десятки тисяч людей. Вони пройшли маршем до будівлі уряду, де їх спробували зупинити поліцейські.

За офіційними даними, правоохоронці використовували для розгону демонстрантів лише гумові кулі, водомети та сльозогінний газ. Проте в лікарні були доставлені постраждалі з вогнепальними пораненнями. Ні діюча влада Албанії, ні опозиція не взяли на себе відповідальність за акровопролиття.

Прем'єр-міністр Албанії Салі Беріша закликав до відповіді лідера соціалістів Еді Раму - цей рух звинувачує правлячу партію в підтасовуванні результатів загальних виборів 2009-го року.

"У нашій демократичній країні владу не можна захопити силою. Я маю намір протистояти опозиції законним шляхом. Рама відповість за те, що трапилося, я це гарантую", - завив він.

У свою чергу, глава опозиції заявив, що поліція спровокувала натовп, застосувавши силу проти беззбройних мітингувальників.

"Кілька людей загинули, багато хто поранений. У якій європейській країні таке можливо? Протестувальники були беззбройні, вони лише скандували гасла, вимагаючи виборів, миру і демократії. Я прошу міжнародне співтовариство взяти те, що трапилося, до уваги", - сказав Рама.

За матеріалами: Вести

Зараз ви читаєте новину «За бажання чесних виборів албанці поплатилися життям (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути