вівторок, 25 жовтня 2011 10:58

З'явилась нова підліткова хвороба "дранкорексія"

З'явилась нова підліткова хвороба "дранкорексія"

Серед підлітків поширюється нова "недуга", яку засоби масової інформації охрестили терміном "дранкорексія". Вона характеризується невпорядкованим харчуванням і надмірним вживанням алкоголю та може завдати шкоди молодому поколінню, пишеться в дослідженні, проведеному в Університеті Міссурі.

Учені провели опитування і виявили, що 16% молодих людей обмежують споживання калорій, що надходять з їжею, заради "алкогольних" калорій, щоб не зіпсувати фігуру. При цьому серед тих, хто практикує подібну тактику, дівчат виявилось майже в три рази більше, ніж юнаків, пише The Times of India.

Основним мотивом для молоді в даному випадку є запобігання збільшенню ваги, швидке сп'яніння та економія грошей, які могли бути витрачені на їжу, щоб купити алкоголь. Між тим, на думку вчених, "дранкорексія" може мати небезпечні когнітивні, поведінкові й фізичні наслідки, а також ставати причиною розвитку більш серйозних розладів харчової системи або наркоманії.

"Позбавлення мозку адекватного харчування і вживання великої кількості алкоголю може бути небезпечним, - каже доцент кафедри соціальної роботи та охорони здоров'я Університету Міссурі Вікторія Осборн. - Разом вони можуть викликати короткострокові та довгострокові когнітивні проблеми, включаючи труднощі з концентрацією уваги, навчання та прийняття рішень".

Люди, які неправильно харчуються і пиячать, також більш схильні до ризику насильства, отруєння алкоголем, наркоманії та розвитку хронічних захворювань. Особливо це стосується представниць слабкої статі, так як жіночий організм засвоює алкоголь інакше, ніж чоловічий, тому в дівчат хвороби можуть проявитись раніше і завдати більшої шкоди.

Зараз ви читаєте новину «З'явилась нова підліткова хвороба "дранкорексія"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути