Ексклюзиви
пʼятниця, 29 жовтня 2010 16:51

З Вишгорода до Києва пустили потяг (ФОТО)
17

З 29 жовтня розпочалося регулярне залізничне пасажирське сполучення між Києвом (залізнична ст.Петрівка) та Вишгородом.

Державне територіально-галузеве об'єднання "Південно-Західна залізниця" (ПЗЗ) запустило дизель-потяг між станціями "Київ-Петрівка" та "Вишгород".

Як повідомила прес-служба Південно-Західної залізниці, склад курсуватиме між зазначеними пунктами щоденно із відправленням зі станції "Київ-Петрівка" о 6:00, 7:00 і 8:00 вранці та о 17:30, 18:30 і 19:30 ввечері. З Вишгорода поїзд виїжджатиме о 6:30, 7:30 і 8:30 вранці і о 18:00, 19:00 і 20:00 ввечері. Тривалість поїздки - 20 хвилин, відстань - 12 км.

Пропускна здатність - 1 тис. пасажирів на годину.

Вартість проїзду між Києвом і Вишгородом залізницею становитиме 3 грн.

Як зазначив на відкритті залізничного сполучення міністр транспорту та зв'язку України Костянтин Єфименко, вартість будівництва склала 40 млн грн. За ці кошти було капітально відремонтовано дизель-потяг, який курсує між цими містами, оновлено залізничну колію та споруджено платформу у Вишгороді.

У свою чергу голова Київської ОДА Анатолій Присяжнюк заявив, що наступним етапом стане спорудження надземного пішохідного переходу у Вишгороді біля залізничної платформи та подальше облаштування залізничної станції.

Крім цього Присяжнюк пообіцяв надати Вишгороду статус міста обласного значення. За його словами, це питання розглядатимуть депутати Вишгородської міськради нового скликання, потім за результатами їх рішення питання буде винесено на сесію обласної ради, після чого для остаточного ухвалення рішення до парламенту буде направлене відповідне звернення.

Як повідомлялося раніше, ПЗЗ та Київська обласна державна адміністрація планували відкрити залізничне сполучення між Києвом і Вишгородом 5 жовтня, проте потім перенесли запуск на пізніший термін.

Фото: Сергій Микульський, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «З Вишгорода до Києва пустили потяг (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути