неділя, 17 листопада 2013 17:56

З вінницьких даішників відібрали 30 літрів крові

До Дня пам'яті за загиблими у дорожньо-транспортних пригодах, якій відзначають 17 листопада, працівники Державтоінспекції Вінниччини здавали власну кров. 60 міліціонерів вирішили безкорисливо віддати її на лікування постраждалим в аваріях, яким вона терміново необхідна.

Добровольці зібрались у п'ятницю в Обласному центрі переливання крові. Керівництво дозволило їм запізнитися на роботу.

"Ми хочемо допомогти людям, які постраждали внаслідок дорожньо-транспортних пригод. Ця добровільна акція не перша та і в подальшому буде підтримуватися особовим складом. Наші співробітники, виїжджаючи на місця ДТП, щоразу зустрічаються зі стражданнями людей, які отримують важкі травми. Втрата крові загрожує життю людини. А от вчасна донорська допомога допоможе його врятувати", - пояснив заступник начальника Управління ДАІ Вінницької області підполковник міліції Петро Веретельник, який також долучився до акції.

Кожен з учасників здав по 490 міліграмів крові. До цього пройшли обов'язку перевірку.

"Потенційному донорові в реєстратурі слід пред'явити паспорт. Його перевіряють за комп'ютерною базою на наявність несумісних із донорством хвороб. Кров не можна здавати тим, хто перехворів гепатитом В і С, сифілісом, мають ВІЛ/СНІД, обов'язково робимо попередні аналізи Перед здачею всім наливають гарячий чай і дають печиво. Після цього краще циркулює кров", - розповів заввідділом комплектування донорських кадрів Сергій Придатченко.

Серед даішників здавати кров вкотре прийшов Почесний донор України начальник Піщанського відділення ДАІ капітан міліції Валерій Котов. Він це робив в 50 раз.

"Моя мета – допомогти людям. Наше добровільне волевиявлення допоможе врятувати життя, і це важливо. Думаю, що до нашого заходу долучаться свідомі громадяни нашого суспільства і внесуть свій вагомий внесок у банк крові. Вперше я здав кров під час проходження строкової служби в Армії, та свідомо вже на службі в ДАІ. Тут доводиться виїжджати на місця дорожньо-транспортних пригод і важливість наявності донорської крові для потерпілих вплинула на моє волевиявлення", - пояснив Котов.

Усім даішникам, які здали кров дали по два вихідних дні.

Зараз ви читаєте новину «З вінницьких даішників відібрали 30 літрів крові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути