вівторок, 28 квітня 2020 14:27

"З Венедіктовою домовилися" - справу Гандзюк свідомо зливають

"З Венедіктовою домовилися" - справу Гандзюк свідомо зливають
Роман Сініцин: Щойно Венедіктову призначили генеральним прокурором, у її офісі з'явилися люди з Херсона. Очевидно, їм вдалося знайти спільну мову і домовитися. Фото: Reuters

Досудове розслідування у справі Катерини Гандзюк має тривати ще три місяці. Якщо зараз відправити її в суд, винних у смерті активістки не покарають.

Про це в коментарі для Gazeta.ua говорить активіст Роман Сініцин.

"Місяць тому прокуратора Рябошапки та його заступника Трепака робила все можливе, щоб подовжити термін досудового розслідування. У них не вистачало доказів причетності голови Херсонської облради Владислава Мангера. Дуже раділи, коли відбулася швидка екстрадиція Левіна з Болгарії. Він мав дати свідчення на Мангера. На сьогодні не сказав жодного слова, відмовляється від співпраці зі слідством. У такому стані справу не можна передавати до суду. Єдиний, хто виграє від цього, це Мангер та його адвокати. За відсутності свідчень Левіна його буде неможливо притягти до відповідальності. Справа розвалиться. А потім Венедіктова та Офіс генерального прокурора казатимуть, що в цьому винні непрофесійні суди", - пояснює активіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивство Гандзюк: активісти "провідали" Венедіктову. Вона відреагувала

Мангер та його представники впливають на свідків, наголошує він.

"Маємо інформацію, що домовилися з Левіним. Він не буде свідчити проти Мангера, відсидить якийсь термін у в'язниці. За це отримає якісь матеріальні блага для своєї родини.
Щойно Венедіктову призначили генеральним прокурором, у її офісі так само з'явилися люди з Херсона. Очевидно, їм вдалося знайти спільну мову і домовитися. Колишній заступник генпрокурора Віктор Трепак, який раніше курував справу Гандзюк, в одному інтерв'ю казав, що до нього теж приходили від Мангера. Він відмовився домовлятися. Венедіктова, схоже, погодилася.
Коли генпрокурором був Рябошапка, спостерігали прогрес у справі Гандзюк. Відбулась екстрадиція Левіна за два місяці, змінили запобіжний захід Павловському – знову мав перебувати в СІЗО. Зараз справу просто свідомо розвалюють", - додає Роман Сіницин.

27 квітня Служба безпеки України та Генеральна прокуратура завершили досудове розслідування справи про вбивство радниці мера Херсона Катерини Гандзюк. За результатами розслідування, в замовленні злочину підозрюють голову Херсонської облради Владислава Мангера та помічника-консультанта депутата цієї ж ради, одного з лідерів злочинного угрупування "Москаль" Олексія Левіна.

Зараз ви читаєте новину «"З Венедіктовою домовилися" - справу Гандзюк свідомо зливають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути