понеділок, 26 вересня 2011 21:16

З початку року 10 тисяч українців відмовилися від ідентифікаційного номеру

З початку року 10 тисяч українців відмовилися від ідентифікаційного номеру

З початку 2011 року подано більше 10 тисяч заяв на відмову від ідентифікаційного номеру. Про це повідомив заступник голови Державної податкової служби України Олександр Клименко під час оперативної наради з підрозділами інформатизації податкової служби.

Як повідомляє прес-служба, він зауважив, що якщо громадяни України через релігійні переконання хочуть відмовитися від ідентифікаційного номеру, то про своє рішення вони повинні повідомити орган державної податкової служби. Фахівці податкової роблять у паспорті такого платника відповідну відмітку. Після цього він матиме право здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта.

Право платників податків на відмову від прийняття ідентифікаційного номера збережено Податковим кодексом України. Облік таких фізичних осіб-платників ведеться в окремому реєстрі Державного реєстру за прізвищем, ім'ям, по-батькові та серією і номером паспорта.

Загалом, сьогодні в Державному реєстрі фізичних осіб зареєстровано 44,5 млн. громадян.

Україна – єдина країна, законодавство якої має винятки щодо обліку доходів, податків та платників податків за ознаками релігійних переконань. Частково таке право існує і в Греції для монахів монастирів, які знаходяться на спеціальній території – горі Афон та автоматично отримують грецьке громадянство. Вони не сплачують податків і не підпадають під дію відповідного закону, тобто податкові номери для них не формуються.

Зараз ви читаєте новину «З початку року 10 тисяч українців відмовилися від ідентифікаційного номеру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути