вівторок, 02 квітня 2013 11:43

З новими парашутами українські десантники зможуть планерувати на відстань до 15 км

Військовослужбовці з різних військовий частин прибули на базу 79-ї аеромобільної бригади десантних військ, котра дислокується у Миколаєві.

Автор: Фото Михайла Перкова
 

Основним завданням зборів стало освоєння нової парашутної системи прийнятої віднедавна на озброєння ЗС України — "Статус СН" типу "крило". Дана парашутна система дозволяє проводити десантування з надвеликих висот до 8 тисяч метрів і долати відстань 15 км. Подібний тип парашута дає змогу приховати доставку десантників у район висадки.

За словами керівника зборів, начальника парашутно-десантної служби Високомобільних десантних військ ЗС України полковника Юрія Галушкіна, особлива увага приділялася заходам безпеки, тому надзвичайних подій не трапилося.

Належить провести ще два подібних заходи, після яких його учасники отримають допуск на використання і навчання новим системам, безпосередньо у себе в частинах.

У зборах взяли участь 50 офіцерів парашутно-десантної служби з частин аеромобільних військ, спецназу, морської піхоти, військово-навчальних закладів, Внутрішніх військ МВС України. Всього було здійснено 497 стрибків з парашутом "Статус СН".

Зараз ви читаєте новину «З новими парашутами українські десантники зможуть планерувати на відстань до 15 км». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути