понеділок, 21 вересня 2009 13:53

З карти України до 1 жовтня можуть зникнути ще 5 банків

З карти України до 1 жовтня можуть зникнути ще 5 банків

Інвестори банків "Арма", "Дністер", БРР, "БІГ Енергія" і Трансбанку мають 10 днів для того, щоб виконати узяті на себе зобов`язання і перерахувати до проблемних установ необхідні кошти.

"У цих банках є інвестори, але поки вони не виконують узяті на себе зобов`язання", – повідомив "Делу" начальник управління кризового менеджменту НБУ Юрій Петров.

Щоб дисциплінувати нових інвесторів проблемних банків, НБУ поставив умову: або до початку жовтня вони заводять обіцяні кошти, або НБУ почне процедуру ліквідації цих банків.

"До 1 жовтня доля цих банків буде вирішена. Або інвестори дійсно виконують умови і працюють, або банки будуть передані на ліквідацію", – категорично заявив Юрій Петров.

Шанси на те, щоб вкластися у встановлені Нацбанком дедлайни, у згаданих проблемних фінустанов різні. Наприклад, потенційні інвестори банку "Арма" – групи компаній "Петрус" і "Гамма" – зобов`язалися вкласти в цей банк 90 млн. грн., але поки не виконали обіцяного.

"План фінансового оздоровлення банку "Арма" поки дуже погано виконується", – констатує начальник управління кризового менеджменту НБУ Юрій Петров. У банку "Дністер" три тижні тому змінився тимчасовий адміністратор. Поки що він оцінює ситуацію в банку. "У нього є два тижні, щоб зробити попередню оцінку, і місяць для остаточної", – каже Юрій Петров.

Дело

Зараз ви читаєте новину «З карти України до 1 жовтня можуть зникнути ще 5 банків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути