четвер, 30 липня 2009 19:51

З 5 серпня кияни будуть сидіти без холодної води - Київенерго

З 5 серпня кияни будуть сидіти без холодної води - Київенерго

"Київенерго" має намір відключити насосні агрегати для підкачки холодної води з 5 серпня у разі несплати компанією "Київводоканал" боргу за їх використання в минулі періоди у розмірі 50,45 млн гривень.

Таким чином, в киян незабаром може зникнути з кранів холодна вода.

За даними прес-служби "Київенерго", підкачка холодної води є технологічною необхідністю для забезпечення "Київводоканалом" холодною водою споживачів столиці.

За законодавством, таку послугу водопостачальна компанія одержує від "Київенерго".

Як уточнює "Київенерго", витрати на експлуатацію насосного устаткування закладені в тарифі на воду для споживачів.

"Київенерго" заявляє, що "Київводоканал", одержуючи платежі за воду від споживачів, не перераховує енергокомпанії впродовж трьох з половиною років коштів за експлуатацію насосного устаткування, мотивуючи це закінченням термінів дії відповідних договорів між сторонами.

За даними енергокомпанії, заборгованість "Київводоканалу" з 2006 року за послуги з підвищення тиску холодної води перед філіалами "Київенерго" - компаніями "Теплові розподільні мережі "Київенерго" і "Житлотеплоенерго "Київенерго" за станом на 1 липня 2009 складає 46,972 млн грн і 3,478 млн грн відповідно.

"Тому насоси запрацюють тільки з моменту рішення питань оформлення актів виконаних робіт з боку "Київводоканалу" за три з половиною роки, підписання нового договору і сплату боргу", - повідомив голова правління "Київенерго" Едуард Соколовський.

Компанії "Теплові розподільні мережі "Київенерго" і "Житлотеплоенерго "Київенерго" експлуатують загалом 563 пристрої з підкачки холодної води.

Нагадаємо, нещодавно в столиці було припинено постачання гарячої води. Через відсутність газопостачання "Київенерго" не могла відновити гаряче водопостачання від ТЕЦ-6, випробування магістралі на якій закінчилися ще 24 червня.

З проханням якнайскоріше вирішити питання поставок палива компанія неодноразово зверталася до газопостачальників і місцевої влади.

Постачання гарячої води було поновлено 3 липня.

За матеріалом ТСН

Зараз ви читаєте новину «З 5 серпня кияни будуть сидіти без холодної води - Київенерго». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути