Ексклюзиви
понеділок, 12 лютого 2007 14:56

Wikipedia може зникнути через 4 місяці

Онлайнова енциклопедія Wikipedia може найближчим часом зникнути через фінансові проблеми. Як пише американське інтернет-видання The Inquirer, про закриття проекту заявила особисто Флоренс Девуар, глава фонду Wikimedia, керівник проекту.

Про це вона сказала під час виступу на конференції Lift07, присвяченій ролі технологій в сучасному суспільстві. Вон заявила, що прибутки проекту Wikipedia становлять близько мільйона долара на рік, при цьому на зміст ресурсу потрібно витрачати щонайменше в 5 разів більше. За словами Девуар, без додаткового фінансування через 3-4 місяці Wikipedia може закритися.

Водночас прес-секретар проекту Wikipedia спростовую цю інформацію, зазначаючи, що слова Флоренс Девуар були "вирвані з контексту".

На думку представника проекту, зникнення популярного довідкового ресурсу наразі неможливо. Глава фонду, за словами прес-секретаря, просто вказала на потребу у фінансуванні, адже в це необхідно для більшості некомерційних організацій.

- Пані Девуар хотіла донести до відома, що в питаннях збору засобів Wikipedia повинна стати набагато креативнішою, - підкреслив він.

За деякими оцінками, у організації дійсні мало грошей для підтримки проекту, який залежить від роботи 350 серверів по всьому світу. У будь-якому випадку, добровільні пожертвування ресурсу не пошкодять, дійшли висновку американці в інтернет-співтовариствах, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Wikipedia може зникнути через 4 місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути