пʼятниця, 21 вересня 2007 11:16

Водій, який вижив у ДТП, стверджує, що їхав у одному напрямі з костромським губернатором

Співробітники міліції вважають, що губернатор Костромської області Віктор Шершунов і його водій Володимир Цвєтков, що загинули в ДТП, могли залишитися живими: "Їх погубила швидкість і ігнорування ременів безпеки". Службовий автомобіль губернатора лоб у лоб зіткнувся з автомобілем ярославського підприємця Андрія Никифорова. Останній вижив і заявляє, що їхав у попутному напрямі з губернатором, пише "Коммерсант". Життя Андрію Никифорову врятував ремінь безпеки. Шанси на виживання були і у губернатора Шершунова і його водія, але вони не були пристебнуті ременями безпеки. А подушки безпеки, які спрацювали в "мерседесі", за словами міліціонерів, ефективні тільки у поєднанні з ременями. Без них подушки не тільки не ефективні, але навіть небезпечні, вони можуть заподіяти людині додаткових травм.

Крім того, на думку міліціонерів, машина губернатора рухалася з перевищенням дозволеної на даній ділянці автодороги швидкості, що не дозволило водієві губернатора піти від зіткнення. Правда, вони кажуть, що це всього лише припущення, а реальну швидкість машини губернатора буде встановлено після завершення експертиз.

Але цю версію вчора спростував сам Андрій Никифоров. Він повідомив слідчих, які опитали його прямо в лікарняній палаті, що їхав до Москви, тобто в попутному з губернатором Шершуновим напрямі. Як сталося зіткнення, Никифоров пояснити не зміг. За його словами, дорога була порожня, а останнє, що він запам"ятав, - раптове світло фар.

Версію про те, що виїзду на смугу стрічного руху не було, побічно підтверджують і криміналісти слідчого комітету. В усякому разі, їм вчора не вдалося виявити на земляній смузі, що розділяє стрічні напрями траси "Холмогори", слідів автомобіля Ford.

Найімовірніше, Андрій Никифоров їхав попереду машини губернатора, заснув за кермом, втратив керування, його автомобіль розвернуло, і у цей момент губернаторський Mercedes, нагнавши Ford Никифорова, зіткнувся з ним. Але і в цьому випадку винуватцем зіткнення буде визнаний Никифоров.

Зараз ви читаєте новину «Водій, який вижив у ДТП, стверджує, що їхав у одному напрямі з костромським губернатором». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути