Ексклюзиви
четвер, 06 грудня 2007 09:40

ВВС стурбована нападами на своїх кореспондентів

Британська корпорація ВВС звернулася до МЗС Росії з проханням розслідувати недавні випадки нападу на кореспондентів компанії в Москві, передає Reuters. Керівництво ВВС стурбоване тим, що впродовж останніх двох тижнів трьох її співробітників було побито.

Перший випадок був зафіксований близько восьмої години вечора 24 листопада в московському метро, коли на співробітника служби ВВС, що віщає на Центральну Азію, громадянина Росії Давлата Кудрата, напали молодики, які викрикували расистські гасла. Міліції вдалося затримати нападників.

25 листопада двоє невідомих побили і пограбували співробітника російської служби ВВС Михайла Денісова. Журналістові зламали кілька ребер і ніс, забрали готівку, банківську картку, мобільний телефон. Це сталося просто біля будинку потерпілого. 30 листопада, теж біля власного будинку, був побитий інший кореспондент ВВС Євгеній Демченко.

На ВВС заявили, що прямих доказів того, що напади пов"язані з професійною діяльністю журналістів або їхнім зв"язком із корпорацією, немає, але факти потребують розслідування. Представники ВВС також повідомили МЗС РФ, що заходи, направлені на безпеку кореспондентів компанії в Росії, будуть переглянуті, повідомляє Lenta.ru.

 

Зараз ви читаєте новину «ВВС стурбована нападами на своїх кореспондентів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути