Ексклюзиви
пʼятниця, 07 березня 2008 10:32

Всі московські аеропорти об"єднають в один хаб

На засіданні 6 березня уряд Росії затвердив концепцію розвитку мережі аеропортів цивільної авіації, розроблену Мінтрансом. Згідно з цією концепцією в Москві буде створений транзитний хаб (стикувальний вузол) на базі трьох найбільших аеропортів: Домодедово, Шеремет"єво і Внуково. Про це пише газета "Комерсант".

У Мінтрансі відзначили, що всього в опорну національну мережу увійдуть тільки 117 аеропортів з 351. За словами міністра транспорту Ігоря Левітіна, ця мережа належатиме державі, а решта аеропортів може бути приватизовані.

Загальний об"єм витрат на підтримку і розвиток аеродромної мережі складе 300 мільярдів рублів до 2020 року. Раніше повідомлялося про те, що Мінтранс пропонував витратити на вітчизняні аеропорти 543 мільярди рублів, з яких 80 відсотків виділить федеральний бюджет.

Окрім московського хаба, в Росії планується зробити хаби в Санкт-Петербурзі, Самарі, Катеринбурзі, Красноярську, Новосибірську і Хабаровську. Також уряд розглядає можливість створення хабов в Ростові, Краснодарі та Калінінграді.

Московський авіаційний вузол може стати конкурентом великим міжнародним хабам, наприклад, Франкфуртському аеропорту або лондонському Хітроу, тільки якщо зробити час пересадки з одного рейса на іншій мінімальним. У московських аеропортів немає таких можливостей, оскільки поки що потрібно декілька годин для того, щоб добратися з одного аеропорту в іншій, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Всі московські аеропорти об"єднають в один хаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути