Ексклюзиви
понеділок, 18 січня 2016 01:19

Вроцлав оголошений Культурною столицею Європи-2016

Вроцлав оголошений Культурною столицею Європи-2016

У Вроцлаві відбулося відкриття Культурної столиці Європи - Wroclaw 2016. Відбулася також презентація вулиці Львівської у самому центрі міста.

Про це повідомляє Польське Радіо.

"Маю надію, що це місце стане також символічними воротами, переходом для ознайомлення з польською культурою, для ознайомлення з її європейським змістом усіма європейцями. Бо ідея усіх Культурних столиць Європи - це також ідея промоції різних національних культур: культур, установ, творців та їхнього доробку. Маю надію, що польські творці, вроцлавські митці братимуть активну участь в Культурній столиці Європи у Вроцлаві", - зазначив на урочистій церемонії в Національному форумі музики віце-прем'єр Польщі Піотр Глінський.

Під час урочистості було зачитано листа президента Анджея Дуди, у якому також наголошувалося на значенні Культурної столиці Європи у Вроцлаві. А мер міста Рафал Дуткєвич з гордістю говорив про відкриття такої події у столиці Нижньої Сілезії.

У Національному форумі музики відбувся симфонічний концерт виконання творів грецького архітектора і композитора Яніса Ксенакіса. Містом також пройшли чотири тематичні ходи вроцлав'ян та митців, що продемонстрували історію міста над Одрою. Організатори вважають, що це був найбільший марш в історії міста, адже в ньому взяли участь десятки тисяч осіб.

У рамках відкриття Культурної столиці Єворпи Wroclaw 2016 відбулася також презентація вулиці Львівської у самому центрі міста за участю посла України в Польщі Андрія Дещиці та Львівського міського голови Андрія Садового.

Цього року Вроцлав виконує функцію Культурної столиці Європи разом з іспанським містом Сан-Себастьян.

Зараз ви читаєте новину «Вроцлав оголошений Культурною столицею Європи-2016». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути