Ексклюзиви
середа, 04 лютого 2009 13:52

Лікарі вилікували трирічну дитину від пташиного грипу

Лікарі вилікували трирічну дитину від пташиного грипу
Китайські лікарі в провінції Шаньсі врятували трирічну дівчинку, у якої в січні був діагностований вірус пташиного грипу. Про це повідомляють в середу місцеві ЗМІ.

Дівчинка за прізвищем Пен була виписана з лікарні адміністративного центру провінції Шаньсі міста Тайюань у вівторок. Дитина провела в лікарні близько трьох тижнів.

Дівчинка стала першою пацієнткою, яка вилікувалася від вірусу H5N1, з восьми хворих вірусом пташиного грипу людей з початку 2009 року в КНР. П"ять інших пацієнтів померли. Двоє знаходяться під спостереженням лікарів.

Дівчинка була госпіталізована на початку січня після відвідин батьківщини батька в провінції Аньхуей, де, ймовірно, і сталося зараження небезпечним вірусом.

Випадок порятунку дитини став винятковим в медичній практиці Китаю. Вперше від небезпечного вірусу вдалося вилікувати такого молодого пацієнта, повідомляють видання з посиланням на провінційне управління охорони здоров"я.

У 2006 році китайські лікарі врятували від пташиного грипу 8-річну пацієнтку. Її виписали з лікарні міста Суйнін, розташованого в провінції Сичуань. Це був перший в провінції Сичуань і шостий в країні випадок одужання хворих, заражених вірусом пташиного грипу.

Вірус H5N1 почав розповсюджуватися по світу з 2003 року. За даними Всесвітньої організації охорони здоров"я, в світі з 2003 року зареєстровано 403 випадки грипу птахів у людей, зокрема 252 - летальних.

За статистикою, саме зимовий і весняний сезони є найбільш сприятливими для розповсюдження захворювання. Більше 70% випадків зараження пташиним грипом в КНР припадає саме на ці сезони.

За матеріалами РИА "Новости", NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Лікарі вилікували трирічну дитину від пташиного грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути