Ексклюзиви
четвер, 18 січня 2018 17:41

Лікарі розповіли, як підготуватись до купання на Водохреще

Лікарі розповіли, як підготуватись до купання на Водохреще
На Водохреще українці занурюються у льодяну воду. Фото: i1.poltava.to

Багато українців на Водохреще люблять занурюватись у холодні водойми. Вважається, що вода у цей день набуває цілющих властивостей, очищує тіло і душу.

Кому і як можна занурюватись у воду на Водохреще розповіли Gazeta.ua лікарі.

"Купатися можна людям, які не мають проблем зі здоров'ям. Не варто лізти у воду маленьким дітям і людям похилого віку, бо є ризик отримати переохолодження і захворіти. Не слід купатися з імунодефіцитними хворобами - СНІДом, туберкульозом, раковими захворюваннями, бо стан може погіршитися. Також не слід купатися з прогресуючими захворюваннями респіраторної системи та сечостатевої, бо ці системи чутливі до холоду. Не варто пірнати на Водохреще, у кого є шкірні захворювання", - розповідає сімейний лікар із Києва Ольга Модер.

Непідготовані люди можуть відчувати судоми, раптове підвищення тиску, також є небезпека зупинки серця, зазначає сімейний лікар із Києва Оксана Верясова:
"Якщо все ж вирішили зануритись на Водохреще, то по-перше, не варто пити алкоголь перед зануренням, ні для розігріву, ні для хоробрості. По-друге, перед зануренням потрібно побігати, поприсідати, щоб зігрітись і розігнати кров. По-трете, одразу ж після занурення переодягніться у сухий, теплий одяг і випийте гарячого чаю".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Водохреще в Києві питну воду для освячення розвозитимуть у цистернах

Крім того, важлива духовна підготовка до цього свята. Настоятель храму Української православної церкви київського патріархату Миколая Чудотворця у Черкасах Ігор Ярославський радить перед пірнанням сповідувати та причаститися.
"Не варто це робити з кимось за "компанію". Головне під час цього ритуалу це те, що людина омиває свої гріхи. Попросіть вибачення за кривду. Не робіть поганого, а лише - добрі справи".

Назвали офіційні місця для купання на Водохреще. На Водохреще на Черкащині визначили 59 офіційних місць для купання. Зануриться в ополонки на території області планують близько 25 тис. осіб.

Зараз ви читаєте новину «Лікарі розповіли, як підготуватись до купання на Водохреще». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути