пʼятниця, 05 лютого 2021 14:02

Вплив Коломойського на Україну зменшується

Вплив Коломойського на Україну зменшується
Несплата компенсації Ігорю Коломойському є однією з важливим та ключових вимог від Міжнародного валютного фонду перед Україною. Фото: Reuter

Стокгольмськи арбітраж не задовольнив позов Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова. Це дійсно важливо для України. Держава не повинна сплачувати величезні суми коштів тим людям, які пограбували її і намагались зробити це ще раз.

Про це в коментарі для Gazeta.ua говорить економіст Андрій Новак.

"Ще один важливий момент - відсутність будь-якої компенсації Ігорю Коломойському та Геннадію Боголюбову є однією з важливим та ключових вимог від Міжнародного валютного фонду перед Україною. Вона не ставилась офіційно, але представники МВФ неодноразово озвучували її усно, спілкуючись з нашою владою. В іншому випадку це б означало, що міжнародні партнери дають Україні фінансову підтримку. А вона зливає її в кишені олігархів. Тож після рішення Стокгольмського арбітражу, якому передувала фахова та кропітка робота з боку Міністерства юстицій, ще одна перепона на шляху до продовження нашої співпраці з МВФ зникла", - пояснює експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коломойський розкачує ситуацію. А може і домовитися з Зеленським

За його словами, позивачі - Коломойський та Боголюбов - можуть спробувати звернутись до якоїсь іншої судової інстанції. Але навряд мають шанс на успіх.

"Розгляд їх позову у Стокгольмському арбітражі тривав 6 років. Скоріш за все, продовжуючи свої спроби витиснути з України кошти, просто втратять час.

Навіть той факт, що позов в арбітраж подали офшорні компанії вже свідчить про нечесний формат ведення бізнесу з їх боку. Адже офшори використовуються тільки для виведення капіталу, ухиляння від податків.

Бізнесовий, економічний вплив Ігора Коломойського та його соратників дійсно поступово зменшується. Скоріш за все його політична вага тане. Усе ще має свою групу з 40-50 депутатів у парламенті. Але це не настільки великий ресурс, щоб одноосібно впливати на якісь державні процеси", - додає економіст.

4 лютого після майже 6 років судового процесу Стокгольмський арбітраж відмовив Ігору Коломойському та Геннадію Боголюбову. "Вони хотіли стягнути з України понад 6 мільярдів доларів і звернулись з відповідним позовом до суду", - написав у Facebook міністр юстиції Денис Малюська, 39 років.

Зараз ви читаєте новину «Вплив Коломойського на Україну зменшується». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути