середа, 05 червня 2019 21:52

"Вперше засідання пройшли конструктивно" - Кучма про переговори у Мінську

"Вперше засідання пройшли конструктивно" - Кучма про переговори у Мінську
Кучма позитивно відгукнувся про переговори у Мінську. Фото: Proms

Український представник у Тристоронній контактній групі Леонід Кучма заявив, що засідання робочих груп ТКГ вперше пройшли конструктивно.

"Вперше засідання робочих груп пройшли конструктивно. Всі сторони хотіли знайти рішення. Тон дискусії був зовсім іншим, ніж це було досі. Ми приїхали з "дорожньою картою" від президента України. Меседжі були такі, що глава держави дійсно хоче, щоб у цьому регіоні був мир. На засіданні Тристоронньої контактної групи я висловив ті побажання, які почув від президента. Мені здається, всі почули, що українська сторона і зворотна сторона хочуть вирішувати ці проблеми. Тому була довіра один до одного", - розповів Кучма, передає прес-служба президента України.

Кучма зазначив, що на засіданні обговорювалися проблеми безпеки. Однією з домовленостей стала вказівка не тільки часу початку "режиму тиші", а й механізму його запровадження. Також український представник в ТКГ сподівається, що за результатами сьогоднішньої зустрічі відбудуться зрушення у вирішенні проблеми водопостачання на окупованому Донбасі.

"Ми домовилися працювати з Кабінетом міністрів. Попередньо досягли згоди, що завтра має відбутися нарада у віце-прем'єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка, де повинні бути розглянуті економічні проблеми, які сьогодні обговорювалися", - наголосив Кучма.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі від кулі снайпера загинув 22-річний сержант Владислав Бережний

Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі під час зустрічі у Мінську домовилася підготувати нову угоду про встановлення режиму тиші на лінії зіткнення. Водночас сторони концентрують увагу на тому, що нова угода має в обов'язковому порядку передбачати додаткові реально дієві заходи контролю за дотриманням перемир'я.

Зараз ви читаєте новину «"Вперше засідання пройшли конструктивно" - Кучма про переговори у Мінську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути