пʼятниця, 08 травня 2009 15:39

Вперше за 100 років відбудеться виверження вулкана Кіліманджаро

Вперше за 100 років відбудеться виверження вулкана Кіліманджаро

Велична і страшна подія очікується в листопаді цього року в околицях гірського масиву Кіліманджаро на кордоні Танзанії та Кенії. Вулканологи вважають, що в листопаді цього року найбільша гора Африки (5895 метрів) вперше за 100 тис. років "прокинеться" і почне виверження розжареної лави з кратера.

Під загрозу поставлено життя мільйонів людей, поселення яких розташовані поблизу від триголового вимерлого вулкана-гіганта, чиї вершини покриті вічними снігами.

У зв"язку із загрозою стихії, в Танзанії, Кенії та Уганді, а також Руанді та Бурунді приведені в підвищену готовність підрозділи військовослужбовців, які у разі природної катастрофи будуть направлені на порятунок населення.

Експерти підрахували, що розжарені річки з жерла вулкана будуть спрямовані вниз і зможуть подолати близько 200 км., знищуючи на шляху все живе. Постраждають в основному райони Танзанії, проте вогненна стихія захлисне також землі Кенії.

Вже зараз підрозділи рятувальників східноафриканських країн проводять сумісні навчання, основна мета яких - оперативна евакуація людей з районів, куди може завдати удару стихія.

У Кіліманджаро не було документованих вивержень, але місцеві легенди говорять про вулканічну активність 100 - 150 років тому.

ІТАР-ТАРС, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Вперше за 100 років відбудеться виверження вулкана Кіліманджаро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути