неділя, 21 травня 2023 01:00

Спецтема: Війна Росії проти України

"Вороже гніздо допомагало Росії весь час" – ексрозвідник про роботу РПЦ в Україні

"Вороже гніздо допомагало Росії весь час" – ексрозвідник про роботу РПЦ в Україні
"Будь-яка кар'єра в РЦП не можлива без ФСБ", сказав Олександр Скіпальський. Фото: Gazeta.ua

Російська православна церква в Україні – повністю залежить від російської спецслужби. Будь-яка кар'єра там не можлива без ФСБ. Ця структура допомагала Росії весь час існування в нашій країні. Саме тому це небезпечно і влада повинна це зупинити. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів Олександр Скіпальський. Він – генерал-лейтенант, ексначальник Управління військової контррозвідки СБУ, колишній начальник Головного управління розвідки Міноборони.

"Московський патріархат перетворився у цитадель п'ятої колони. Вся наша влада бігала туди робити вигляд, що вони ходять молитися, але насправді прислужували різноманітним новинським (Вадим Новинський був членом фракції Партії регіонів. 16 січня 2014 року голосував за диктаторські закони. Був громадянином Російської Федерації. У 2012 році президент Віктор Янукович указом надав Новинському громадянство України. Новинський – протодиякон і меценат РПЦ в Україні – Gazeta.ua)", – сказав Скіпальський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зможемо створити свій Моссад. Але потрібна політична воля" – Олександр Скіпальський

РПЦ – це імперська структура, яка бере початок ще від радянських часів, додав військовий.

"Коли це потрібно було для зміцнення ленд лізу і спілкування з західними політиками. Це досі об'єднання, що повністю залежить від російської спецслужби – будь-яка кар'єра там не можлива без ФСБ. Тому це небезпечно. Це вороже гніздо допомагало Росії весь час. В пропаганді, у відмові українізації, матеріально – скільки вони захопили землі і повідкривали своїх підприємств", – пояснив Скіпальський.

Представник Російської православної церкви в Україні, митрополит Онуфрій (Орест Березовський) має російський паспорт. Про це йдеться у журналістському розслідуванні Михайла Ткача. Журналісти знайшли російські паспорти у більш ніж 20 служителів РПЦ в Україні.

Після оприлюднення розслідування Онуфрій заявив, що не вважає себе громадянином Росії. Однак визнав, що раніше мав російський паспорт, якого нібито позбувся.

Зараз ви читаєте новину «"Вороже гніздо допомагало Росії весь час" – ексрозвідник про роботу РПЦ в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути