Ексклюзиви
четвер, 07 травня 2009 13:52

Воронін пересяде з президентського крісла в спікерське

Воронін пересяде з президентського крісла в спікерське

Пленум Центрального Комітету Партії комуністів Республіки Молдавії (ПКРМ) в четвер затвердив лідера партії Володимира Вороніна кандидатом на посаду нового голови парламенту, повідомила керівник кишинівської міської організації ПКРМ, член ЦК партії Світлана Попа.

Партія комуністів Молдавії здобула перемогу на парламентських виборах 5 квітня.

Раніше того ж дня в Кишиневі засідало політбюро ПКРМ під керівництвом президента Володимира Вороніна, в його роботі брали участь спікер парламенту Маріанн Лупу і виконуюча обов"язки прем"єр-міністра Зінаїда Гречана.

На пленумі належить виробити позицію фракції комуністів в новому парламенті при обранні нового голови парламенту, його заступників, а також керівників постійних парламентських комісій.

Передбачається, що учасники пленуму обговорять кандидатури на пости керівника парламентської фракції ПКРМ, спікера і, можливо, президента Молдавії.

Пленум затвердить кандидатами на пост прем"єр-міністра - З.Гречаную, президента - Володимира Цуркану, який до цього працював послом Молдавії в Росії, а також міністром внутрішніх справ, вважають джерела.

Воронін обирався Президентом в 2001 і 2005 роках. Нагадаємо, що президент Республіки Молдова обирається парламентом таємним голосуванням.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Воронін пересяде з президентського крісла в спікерське». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути